News Flash:

6 alimente care produc somnolenta

14 Iulie 2018
936 Vizualizari | 0 Comentarii
somn

 

Poate ai constatat ca, dupa ce mananci, uneori iti este somn. Se pare ca sunt unele alimente care provoaca somnolenta. Mai jos vei gasi o lista cu cateva dintre ele. Multe persoane le consuma, fara a sti ce se intampla dupa masa. 

Iata care sunt alimentele ce provoaca somnolenta

1. Lactatele. Produsele care contin lapte provoaca somnolenta, spun studiile. Asta se intampla deoarece contin calciu. Iar acesta te va face sa te relaxezi. Iar daca pe langa asta mai consumi si biscuiti, atunci senzatia de somnolenta va fi mai accentuata. Asta pentru ca biscuitii contin carbohidrati. Iar acestia iti vor da senzatia ca iti este somn.

Trucuri care te ajuta sa invingi starea de somnolenta de la serviciu

2. Migdale. Contin triptofan, iar acesta produce melatonina, cunoscuta si sub denumirea de „hormonul somnului". In plus, migdalele contin si magneziu, care relaxeaza muschii si te vor face sa te simti molesit.

3. Bananele. Contin zahar, magneziu si potasiu. Aceste elemente vor face triptofanul sa ajunga mai repede la creier. Iar efectul este acelasi ca in cazul alimentelor mentionate anterior. Te vei simti molesit si vei dori sa dormi dupa ce ai consumat acest aliment.

4. Nucile. Contin mai putin triptofan decat migdalele, insa sunt o sursa bogata de melatonina. Studiile au aratat ca nucile cresc nivelul „hormonului somnului" din sange. Drept urmare, vei simti ca iti este somn dupa ce mananci nuci.

5. Cirese. Contin melatonina in cantitati mari. Totusi, daca vei manca un pumn de cirese, nu se va intampla nimic. Altfel vor sta lucrurile daca, in loc sa mananci cireste, preferi sa bei un pahar de suc de cirese.
 

6. Seminte de dovleac. Pe langa triptofan, semintele de dovleac contin si magneziu si zinc. Aceste elemente te fac sa te relaxezi si sa te calmezi. Si, astfel, apare somnolenta. Dupa ce le vei consuma, vei dori sa dormi pentru cateva minute.


migdale bananele cirese
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006514 (s)