News Flash:

51 de primarii din judetul Timis intra astazi in greva

5 Iulie 2016
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
00119488 large
Protestul va dura o ora si va fi urmat de unul de o zi sau chiar de greva pe termen nelimitat, daca functionarilor din administratia locala nu le vor fi satisfacute revendicarile
Ei cer acum o majorare salariala de 25 la suta, dupa ce, in urma cu trei luni, liderii lor sindicali refuzasera o crestere de 50 la suta
Functionarii publici din adminitratia locala se afla, astazi, intr-o greva de o ora, in care este intrerupt programul de lucru. Actiunea face parte din calendarul formelor de protest stabilite de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA), care s-a aratat total nemultumita de adoptarea ordonantei de urgenta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.
Conform acesteia, bugetarii din administratia publica nu primesc absolut nici o majorare de salariu. Pe de alta parte, angajatii din administratia publica centrala au primit majorari de 70 la suta. Sindicalistii din primariile locale primisera si ei o majorare, in baza proiectului depus in urma cu trei lui, dar nu a fost de acord cu el si s-au ales fara nici marire.
Desi prin acea decizie au tradat interesele membrilor de sindicat, liderii nu si-au prezentat demisiile in urma esecului colosal si au recurs la o greva in mijlocul verii, fara prea mare impact, dar care le poate salva functiile.
In judetul Timis, se vor afla in greva de o ora 51 de primarii, nu insa si Primaria Timisoara, la fel cum nu vor protesta nici angajatii Consiliului Judetean Timis. Revendicarile sindicale sunt in numar de patru: acordarea normei de hrana; acordarea voucherelor de vacanta; majorarea salariilor cu 25 la suta; eliminarea unor restrictii aplicabile functionarilor publici.
Cea mai haioasa doleanta vizeaza majorarea salariilor cu 25 la suta, in conditiile in care, pentru anagajatii cu venituri mici, vechiul proiect (refuzat de sindicate!!!) prevedea o majorare cu 50 la suta! Este un exemplu clar al amatorismului si chiar coruptiei care bantuie lumea sindicala, ramasa „in corpore” fara onoare dupa esecul catastrofal inregistrat o data cu aparitia actului normativ care ii lasa fara nici un ban pe membrii de sindicat care achita lefurile liderilor.
Urmatoarele forme de protest sunt prevazute a avea loc in 12 iulie (greva de o zi) si 19 iulie (greva pe termen nelimitat).

protestul ora administratia locala salariala federatia nationala fnsa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004672 (s)