News Flash:

50 de zile pana la startul campaniei electorale. Care este situatia partidelor la Timisoara si Arad

21 Martie 2016
1250 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria timis2
Pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, sase partide si-au stabilit candidatii. La Timisoara, sase partide si un independent au anuntat ca vor intra in lupta, in timp ce la Brasov au fost anuntati opt candidati. In multe alte orase importante insa, partidele nu au anuntat candidatii.
TIMISOARA: Sase partide si un independent, in batalia pentru Primarie
PNL l-a desemnat drept candidat pentru functia de primar al Timisoarei pe actualul edil-sef al municipiului, Nicolae Robu. Acesta ocupa functia de primar din 2012, cand a castigat alegerile din partea USL. In actualul mandat, Robu s-a remarcat in special prin excentricitatile sale. A instituit dezbaterile pe pagina sa de Facebook, unde i-a invitat pe fani sa dea "like" ideilor sale sau sa posteze diverse texte daca nu sunt de acord. Pe aceeasi retea de socializare, actualul primar al Timisoarei transmite live conferintele de presa de la Primarie si partid, dar a creat si o pagina unde angajatele municipalitatii ii iau interviu. Robu va implini 61 de ani, in luna mai.
PSD l-a desemnat drept candidat pe Florica Birsasteanu. In varsta de 57 de ani, Birsasteanu este de profesie medic, iar in 2014 a ocupat si functia de manager al Spitalului Judetean din Timisoara. Pe 11 iunie 2014, el a devenit deputat, in urma alegerilor partiale desfasurate in Colegiul 3 Timisoara, cauzate de alegerea Mariei Grapini in functia de europarlamentar. Deputatul Florica Birsasteanu a preluat, recent, sefia interimara a organizatiei PSD Timisoara, in urma demisiei fostului presedinte ales al acestei structuri de partid, Sebastian Raducanu.
In cursa pentru functia de primar si-a anuntat intentia sa candideze, ca independent, fostul viceprimar al Timisoarei Adrian Orza. Adrian Orza a fost, la alegerile din 2012, principalul contracandidat al lui Robu. El a candidat atunci din partea PNTCD si a obtinut un scor de 23,39 la suta, in timp ce Robu a castigat alegerile cu un scor de 49,76 la suta. Perioada in care Orza a ocupat functia de viceprimar a fost una destul de controversata, presa locala dezvaluind atunci ca, sub supervizarea lui, o firma a primit aproximativ 100.000 de euro, in mai multe transe, pentru crearea portalului Primariei Timisoara.
PMP l-a nominalizat pe Marius Cristinel Dugulescu. El a fost deputat, in legislatura 2008-2012 din partea PDL. In aprilie 2012, intr-o conferinta de presa, a anuntat ca paraseste PDL si se alatura PNL, insa ulterior s-a razgandit. Marius Dugulescu s-a inscris apoi in PP-DD si a candidat, fara succes, pentru o functie de deputat. La inceputul acestui an el a anuntat ca s-a inscris in PMP. Marius Cristinel Dugulescu este pastor si fiul lui Petru Dugulescu, de asemenea pastor baptist si una din figurile marcante ale Revolutiei de la Timisoara.
UDMR l-a anuntat drept candidat pe deputatul Molnar Zsolt. In varsta de 32 de ani, acesta este expert in comunicare si relatii publice. In 2014, el a candidat, fara succes, la alegerile europarlamentare din partea UDMR.
Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal l-a anuntat drept candidat la Primaria Timisoara pe Cosmin Trif, o figura relativ necunoscuta in politica. In varsta de 33 de ani, Trif este de profesie inginer si a activat pana acum in domeniul privat.
Singura femeie care si-a anuntat, pana acum, intentia de a candida la functia de primar al Timisoarei este Simona Gabriela Tiriteu din partea Blocului Unitatii Nationale (BUN). Ea are 48 de ani, este profesoara de matematica si informatica si vicepresedinte BUN Timis.
Partidele care inca nu au nominalizat o persoana sunt ALDE, M10, PRM si PNTCD.
ARAD: Sapte candidati pentru Primaria Aradului. PSD nu a facut o nominalizare
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a fost validat de catre Biroul Politic National al PNL drept candidat pentru un nou mandat in fruntea Primariei Municipiului Arad. Falca este cel mai longeviv primar al municipiului Arad dupa Revolutia din 1989 si al doilea din 1900 incoace. El detine in acest moment al treilea mandat continuu la conducerea primariei municipiului Arad si a anuntat inca de anul trecut ca va candida pentru cel de-al patrulea mandat. Inainte de cele trei mandate de primar, in perioada 2000-2004, Gheorghe Falca a fost si vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad.
PSD este singurul partid mare care nu a nominalizat inca un candidat pentru functia de primar al municipiului Arad, un candidat urmand sa fie anuntat in zilele urmatoare, a declarat corespondentului MEDIAFAX presedintele PSD Arad, deputatul Dorel Caprar.
Candidatul Partidului Miscarea Populara la Primaria Municipiului Arad este Samuel Caba, fost membru cunoscut al PDL Arad, si in urma fuziunii, a PNL Arad. Caba a declarat, pe 24 februarie, ca a ales Miscarea Populara deoarece nu se mai regasea in actualul PNL, in sistemul, mersul, gandirea si strategia de organizare si functionare a acestuia. Caba, care este pastorul unei cunoscute biserici din Arad si fost director al Directiei Judetene de Cultura, a fost pana in urma cu cateva saptamani membru PNL si chiar isi depusese candidatura pentru a fi nominalizat, fara succes, drept candidat al PNL la functiile de presedinte al Consiliului Judetean si primar al municipiului Arad.
Consilierul municipal Ionel Ciupe este candidatul ALDE pentru primaria municipiului Arad. Anuntul validarii candidaturii a fost facut de catre copresedintele ALDE Daniel Constantin, care considera ca "ALDE are sanse reale pentru ca ar fi pe locul doi in municipiul Arad, cu 31 % din preferintele electoratului".
Candidatul partidului regional Alternativa de Vest este Mircea Peres, care a acuzat ca o mare parte dintre ceilalti candidati anuntati pentru Primaria Municipiului Arad ar avea, intr-un fel sau altul, legaturi cu actualul primar, Gheorghe Falca. Mircea Peres spune ca vrea "o politica cinstita, curata si fara compromisuri".
Ciprian Luca, fost deputat PDL, candideaza pentru primaria municipiului Arad din partea Vetrei Aradene, pe care o si conduce. Presedintele Partidului Social Romanesc, senatorul Mircea Geoana, a declarat, cand a lansat filiala locala a partidului, ca Partidul Social Romanesc il va sustine in cursa pentru primaria municipiului Arad pe Ciprian Luca. Atat Geoana, cat si Luca sustin ca si alte partide mici si recent infiintate se vor alatura acestui demers.
PRM Arad a anuntat ca il va sustine pentru functia de primar al municipiului Arad pe avocatul Florin Trut. Acesta nu este membru PRM, dar va candida ca indenpendent pe listele partidului.
Presedintele Partidului Noua Dreapta Arad, Angel Popescu, a anuntat, luni, ca va candida pentru functia de primar al municipiului Arad. Angel Popescu spune ca nu a vrut sa faca acest pas si stie ca sansele sale sunt minime, sustine ca a trebuit sa intre in cursa la insistentele presedintelui national al partidului noua dreapta, Tudor Ionescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005960 (s)