News Flash:

5 motive uimitoare sa bei apa cu ghimbir in fiecare zi

9 August 2016
6995 Vizualizari | 0 Comentarii
apa cu ghimbir
Consumul regulat al apei cu ghimbir reprezinta una dintre cele mai bune metode de a elimina toxinele din organism, de a tine senzatia de foame sub control si de a proteja organismul impotriva bolilor. Apa cu lamaie si ghimbir poate fi consumata pe parcursul zilei, inlocuind cu succes apa consumata in mod obisnuit. Este una dintre cele mai sanatoase retete de pierdere in greutate care imbunatateste vizibil starea generala de sanatate a organismului. Infuzia cu ghimbir este eficienta si in arderea grasimilor stocate la nivelul taliei, soldurilor si coapselor.
Pe langa faptul ca tine organismul hidratat, acest ritual atrage dupa sine beneficii foarte importante pentru sanatatea intregului organism.
Apa de ghimbir – Reteta
Ingrediente:
– 1 litru de apa radacina de ghimbir (aproximativ 3 cm)
– 2 lamai
– 4 linguri miere (optional)

Apa de ghimbir – Mod de preparare
Taiati o radacina proaspata de ghimbir felii. Adaugati feliile de ghimbir in 1 l-1.5 l de apa si puneti la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, dati focul mai incet si lasati sa fiarba timp de 15 minute. Raciti amestecul dupa care strecurati-l.Puteti bea apa cu ghimbir pe tot parcursul zilei. Pentru o detoxifiere completa a organismului, se recomanda sa beti 1 l pe zi, timp de cel putin 6 luni. O varianta mai eficienta care conserva mai bine unele proprietati ale ghimbirului dar necesita mai multa rabdare este sa taiati ghimbirul in felii subtiri si sa-l lasati peste noapte timp de 8 ore in frigider intr-un borcan cu 1-1.5 litri de apa plata. Dezavantajul este ca in aceasta varianta bautura se conserva mai putin si trebuie bauta in aceeasi zi.
Un avantaj important este ca puteti turna amestecul intr-un termos consumandu-l la servici oriunde ati merge.
Detoxifiaza excelent organismul
Ghimbirul este, de asemenea, un puternic antioxidant datorita compusilor sai. Cu alte cuvinte, acesta poate lupta impotriva radicalilor liberi care afecteaza celulele sanatoase si in acelasi timp cauzeaza aparitia cancerului.
Apa cu ghimbir si lamaie este una foarte eficienta pentru eliminarea toxinelor. Impreuna, cele doua ingrediente imbunatatesc circulatia, combat colesterolul „rau” (LDL), intaresc sistemul imunitar, stimuleaza digestia si impiedica retentia de apa.

Reduce inflamatia si durerile articulare
Apa de ghimbir este si un bun agent antiinflamator. Aceasta reduce inflamatia, durerile articulare si alte neplaceri cauzate de reumatism sau osteoartrita. Potrivit unui articol publicat in revista Journal of Medicinal Food, ghimbirul este un antiinflamator puternic care reduce in mod miraculos inflamatiile precum si durerile reumatice, artritice si inflamatiile articulare.
Apa de ghimbir regleaza nivelul de colesterol
Apa de ghimbir regleaza nivelul colesterolului, prevenind boli grave. Colesterolul, pe de alta parte, este asociat cu obezitatea, bolile de inima si anumite tipuri de cancer. Infuzia cu ghimbir reduce nivelul colesterolului prin diminuarea colesterolului hepatic si a nivelurilor serice. De asemenea, bautura scade tensiunea arteriala si subtiaza sangele, ceea ce o transforma intr-un remediu natural excelent pentru hipertensiune sau cheaguri de sange.
Daca vrei sa citesti un articol detaliat despre folosirea corecta a ghimbirului:
Proprietatile terapeutice ale ghimbirului si modul de folosire corect

Favorizeaza arderea rapida a grasimilor
Ghimbirul are efect antiinflamator, imbunatateste functiile digestive, are efect termogenic, activeaza metabolismul si combate greata. Mentine senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp, ajutand la reglarea si accelerarea tranzitului intestinal. Uleiurile volatile pe care acesta le contine favorizeaza arderea rapida a grasimilor, controland senzatia de foame, relaxand tranzitul intestinal si stimuland metabolismul.
Combate constipatia
Consumata regulat, apa de ghimbir combate constipatia si balonarea. Ajuta la eliminarea gazelor intestinale si la relaxarea tranzitului intestinal, stimuland procesul de digestie si ajutand la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.
Dr. Oz: 5 efecte spectaculoase ale ghimbirului
Intareste imunitatea si alunga raceala
Una dintre cele mai importante proprietati ale consumului regulat de apa cu ghimbir consta in puterea de prevenire a aparitiei unor boli grave. Studiile au arata ca ghimbirul este foarte eficient in intarirea imunitatii. El are proprietatea de a stopa inmultirea celulelor cancerigene, luptand cu succes impotriva celulelor cauzatoare de cancere. Totodata, lamaile sunt bogate in antioxidanti care protejeaza celulele de actiunea nociva radicalilor liberi. Astfel spus, apa cu lamaie si ghimbir actioneaza ca un scut, tinand bolile la distanta. sursa: frunza-verde.ro

combate constipatia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004485 (s)