News Flash:

5 lucruri pe care NU trebuie sa le ascunzi ginecologului

13 Ianuarie 2017
1455 Vizualizari | 0 Comentarii
virgina1
Vizita la ginecolog este esentiala pentru sanatatea intima a unei femei. Tocmai de aceea, trebuie sa fii atenta sa ii prezinti toate simptomele atunci cand mergi la control si nici prin cap sa nu iti treaca sa ii ascunzi ceva. 

Unele femei pot fi usor intimidate atunci cand merg la control si, fie intentionat sau nu, nu ii prezinta ginecologului toate simptomele unei probleme sau nu indrazneste sa intrebe ce anume o preocupa.

Este foarte important ca relatia ta cu medicul ginecolog sa fie una deschisa si sa nu omiti un anumit aspect care ti se poate parea insigniafiant, dar care se dovedeste a fi unul cat se poate de serios.

Iata care sunt lucrurile pe care sa nu i le ascunzi niciodata medicului ginecolog

Scurgeri neobisnuite si/sau dureri

Daca resimti unul dintre aceste simtome sau, mai rau, pe amandoua, trebuie sa stii ca este cazul sa mergi la un control ginecologic. Nu astepta vizita anuala pentru a-i aminti medicului tau aceste simptome. Chiar daca nu sunt frecvente, ele pot trada o afectiune ce necesita tratament cat mai repede. Printre afectiunile care se caracterizeaza prin aceste simptome se numara: herpes, gonoreea, chlamydia.

Menstruatie abundenta

In prima instanta nu ti se poate parea nimic grav si decizi ca e mai bine sa astepti sa vezi caum va fi menstruatia luna viitoare inainte de a lua masurile necesare. Nu mai amana si spune-i medicului ginecolog. Acest simptom poate indica unei probleme hormonale sau existenta unui fibrom.

Ai facut sex neptotejat

Daca nu esti implicata intr-o relatie serioasa, atunci acest detaliu trebuie specificat fara doar si poate atunci cand mergi la control. Nu mai este niciun secret ca sexul neprotejat poate duce la contractarea bolilor sexuale, caz in care diagnosticul trebuie pus cat mai devreme.

Nu trebuie omis acest detaliu nici daca ai o relatie serioasa de ceva timp sau esti casatorita, pentru ca o sarcina este cat se poate de posibila.

Balonare constanta si dureri

Luate separate, aceste simptome pot fi specifice mai multor afectiuni, insa manifestate impreuna, pentru doua saptamani, chiar mai mult, atunci pot indica un posibil cancer ovarian.

Daca menstruatia este insotita cu dureri acute, neobisnuite fata de pana acum, poate fi un simptom pentru endometrioza, o afectiune comuna, care poate fi tratata si se manifesta prin cresterea tesutului in afara uterului.

Contact sexual dureros

Multe femei se pot confrunta cu aceasta problema si de cele mai multe ori nu este vorba decat de un blocaj psihologic. Trebuie insa mentionat in cadrul vizitei la ginecolog pentru ca poate indica vulvodinia, o durere cronica a vulvei. (sursa: feminis.ro)

izita ginecolog sanatatea intima menstruatie abundenta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006529 (s)