News Flash:

5 feluri de mancare pentru o cina sanatoasa

29 Noiembrie 2015
1597 Vizualizari | 0 Comentarii
pui thai
Vrei sa iti imbunatatesti stilul de viata si sa mananci sanatos, insa acest lucru ti se pare destul de dificil, mai ales ca, de fiecare data cand ajungi acasa, iti face cu ochiul pizza congelata pe care o repari rapid sau alte semipreparate? Cu putina bunavointa si cateva retete sanatoase si delicioase poti reusi sa mananci macar o cina sanatoasa, in fiecare zi a saptamanii. Iata cateva feluri de mancare savuroase si sanatoase perfecte pentru cina:

1. Pui Thai cu vinete si busuioc

O mancare hranitoare si numai buna pentru cina este puiul Thai cu vinete si busuioc. Desi este o mancare usoara, este satioasa si hranitoare. Legumele pe care le contine au multe vitamine, iar daca le prepari pe gratar nu va mai trebui nici sa murdaresti foarte multe vase. Gratarul le va da, de asemenea, o aroma deosebita, iar busuiocul si condimentele iuti iti vor desfunda sinusurile.

2. Supa de dovlecei cu mango

In cazul in care nu ai mai pregatit de mult timp o supa, poti incerca una de dovlecei cu mango. O combinatie delicioasa si hranitoare care iti va incanta cu siguranta papilele gustative. Daca adaugi langa ea si putina smantana, va capata o aroma deosebita. In plus, dovleceii sunt o bogata sursa de vitamine, mangan si potasiu, ajuta sistemul digestiv si te feresc de bolile de inima sau gastrite.

3. Salata de sfecla rosie si portocale

Pentru ca tot se apropie sezonul rece, iar portocalele vor fi din belsug, poti profita si tu de aceste fructe. In serile in care nu ai timp sau chef de gatit, iti poti prepara rapid o salata de sfecla rosie cu portocale si fistic, foarte sanatoasa.

4. Taietei picanti cu alune si susan

Daca esti amator al mancarurilor picante, insa sanatoase, iti poti pregati pentru cina niste taietei picanti cu alune si susan. Pe langa faptul ca sunt delicioase, alunele ajuta la stoparea procesului de imbatranire, dar contribuie si la o mai buna dezvoltare a capacitatii de memorare si concentrare, asa ca nu ezita sa incluzi in meniul tau cat mai multe nuci si alune.

5. Supa-crema de porumb

Supa-crema de porumb este o mancare usoara, perfecta atat pentru cina, cat si pentru pranz. Are un gust savuros si, daca mai adaugi in ea si rosii sau putin ansoa afumat, aroma sa va fi una incantatoare. (sursa: studentie.ro)

 


semipreparate retete cina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005842 (s)