News Flash:

5 adevaruri despre depresie pe care trebuie sa le stii

13 Mai 2015
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
depresie

Depresia este o boala foarte reala si tratabila. Intelegerea depresiei poate salva vieti. Iata cateva adevaruri despre depresie pe care trebuie sa le stii:


1. Depresia este mai mult decat tristete 
Tristetea face parte din a fi om, o reactie normala la circumstante dureroase. Fiecare dintre noi va experimenta tristetea la un moment dat in viata. Pe de alta parte, depresia este o boala fizica cu mult mai multe simptome decat o dispozitie proasta.


2. Depresia nu are intotdeauna un motiv  
Uneori oamenii devin deprimati din cauza unui motiv intemeiat - poate ca si-au pierdut slujba sau un prieten apropiat a murit - dar in cazul depresiei clinice, nu este neaparata nevoie pentru un motiv. Substantele chimice din creier care sunt responsabile de controlul dispozitiei sunt dezechilibrate si va puteti simti rau chiar daca totul merge bine in viata dv.


3. Copiii nu sunt imuni la depresie  
Exista un mit care spune ca copilaria este o perioada fericita a vietii. In vreme ce copiii nu se confrunta cu aceleasi probleme ca si adultii, asta nu inseamna ca nu pot deveni deprimati. Copilaria aduce cu sine setul sau unic de factori de stres, cum ar fi copii agresivi sau dorinta de a fi acceptati de colegi.


4. Depresia este o boala reala 
Nu sunteti nici slab si nici nebun. Depresia este o boala reala care este cauzata de un dezechilibru chimic in creierul dvs.


5. Depresia este tratabila  
Nu trebuie sa suferiti daca sunteti deprimati. Exista cateva optiuni disponibile de tratament, incluzand medicatie si psihoterapie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006565 (s)