News Flash:

40 de zile de la tragedia din Colectiv: Peste 20 de preoti au oficiat o slujba la club

9 Decembrie 2015
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv decese
Peste 20 de preoti au participat, miercuri, la slujba de 40 de zile, cand "sufletele se ridica la cer", pentru victimele din Colectiv, oficiata la local, unde urmeaza ca Arhiepisopia Bucurestilor sa ridice o cruce, a anuntat arhiepiscopul Timotei Prahoveanul.
Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, inconjurat de preoti si diaconi, a oficiat, miercuri, slujba parastasului de 40 de zile pentru cei 60 de morti din Colectiv.
"Acum, la 40 de zile, sufletele se ridica la cer. Dar noi vom continua rugaciunile pentru sufletele lor. Obligatoriu pana la sapte ani, dar si dupa. Stiti, rugaciunea este cea mai importanta. Acum, la 40 de zile, fiecare suflet se prezinta in fata Mantuitotrului la judecata particulara. In perioada urmatoare, in locul unde se afla acum troita de lemn, Arhiepiscopia Bucurestilor doreste sa aseze o cruce de marmura sau de piatra unde sa fie inaltate rugaciuni de catre familiile celor care au trecut din aceasta viata, sa fie asezate lumanari si sa le fie pomenit numele", a spus PS Timotei Prahoveanul.
La slujba au participat mai multi oameni care au venit sa aduca un omagiu celor decedati, sa aprinda lumanari si sa puna o floare. Coliva de parastas a fost adusa de Seminarul Teologic din Capitala.
Dupa plecarea soborului de preoti, in fata troitei de lemn a ramas un preot, iar acesta s-a rugat minute in sir cu ochii inchisi si a mangaiat cateva poze.
"Acum, la 40 de zile, sufletele se ridica la cer, pana la 40 de zile ei sunt inca intre noi, recapituleaza intr-un fel viata. Apoi, la 40 de zile, se intorc aici unde au murit si se ridica la cer", a spus preotul care s-a prezentat drept parintele Arsenie Papacioc.

El a povestit ca se afla in zona in noaptea incendiului si a mers la club.
"Am fost aici in noaptea aceea, vizitam o familie si ajutam. Am fost aici pana a venit salvarea, pompierii, politia. Nu eram imbracat asa (in straie preotesti, n.r.). La inceput nu iti dadeai seama ce s-a intamplat. Asa a vrut Dumnezeu. Este trist ce s-a intamplat. Biserica nu-i face satanisti pe cei care asculta rock, nu-i judeca, ci se roaga pentru toata lumea. In noaptea aceea au fost aici preoti. Este o greseala sa spui ca nu au venit imediat. Important este ca ceea ce se intampla aici contribuie la niste schimbari si nu este bine sa aruncam asa... pe Biserica. Trebuie sa tineti cont ca un preot trebuie sa fie smerit, nu sa intre asa in fata. Am venit pentru ca ma leaga ceva de locul acesta si nu este usor ce s-a intamplat. Nu era prima oara cand treceam pe aici. In spatele dumneavoastra, in casa aceea, sunt niste oameni foarte amarati si pe ei ii vizitam", a spus preotul. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005692 (s)