News Flash:

4 metode de a praji un ou, inspirate de la maestri bucatari

11 Iulie 2018
916 Vizualizari | 0 Comentarii
oua

Un mic dejun nu este complet fara oua. Desi pare simplu, pentru prajirea oualor, chefii au numeroase metode pentru a le da savoare. Iata cateva trucuri folosite de bucatari celebri.

Celebrul chef Jamie Oliver foloseste ulei de masline pentru prajirea oualor, iar focul il lasa la un nivel mediu sau scazut. Astfel, temperatura scazuta nu va scoroji albusul si, in cazul in care preferi oul moale, aceasta este metoda de gatit perfecta pentru tine.

Delia Smith opteaza pentru metode mai traditionale si foloseste grasimea lasata de cateva bucati de sunca pentru a praji ouale. Aceasta metoda adauga mai multa savoare oualor insa, poti opta si pentru uleiul de alune de pamant, scrie Daily Mail. inainte de a pune oul in tigaie, Delia incalzeste uleiul la foc mediu, apoi il da pe scazut si, cu o lingura, toarna uleiul incins si peste galbenus, pentru a se praji si deasupra.
 

Maestrul bucatar Mario Batali pune ouale in tigaia incinsa si nu le misca timp de 30 de secunde, pana cand albusul se dezlipeste de fundul tigaii. Apoi intoarce ouale si le mai lasa timp de 30 de secunde.

Lucinda Scala Quinn, vedeta TV, cunoscuta in special pentru talentul ei in bucatarie, si autoare de carti culinare, foloseste unt in prajirea oualor. Cand incep sa se inchege, Lucinda adauga o lingurita de apa pentru inabusirea oualor si acopera tigaia pana la final. 

sursa: digi24.ro

 


mic dejun oua tine delia smith
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004813 (s)