News Flash:

36 de profesori din Timis au depus contestatii dupa examenul de Definitivat

16 August 2016
1095 Vizualizari | 0 Comentarii
profesori1
Nu mai putin de 36 de profesori din Timis au depus contestatii dupa ce au aflat rezultatele la examenul de Definitivat. Cadrele didactice trebuie sa ia minim nota 8 pentru a promova examenul.
In 2016, procentul de promovare la Definitivat, in Timis, inainte de contestatii, este de 68,37 la suta, in timp ce in 2015 a fost de 53,12 la suta, iar in 2014 de 57,33 la suta. In Timis, 291 de candidati au fost admisi la proba scrisa si au dat examen la 31 de discipline.
Din cele 36 de contestatii, una a fost depusa de un profesor care a dat examenul de Definitivat la Arte Vizuale, 13 contestatii au fost la Limba si Literatura Romana si Matematica (metodica predarii acestora), o nota a fost contestata la Chimie, una la Consiliere psihopedagogica, o alta contestatie la Fizica si una la Limba Franceza. Au mai fost depuse doua contestatii la Romana (specialitate si didactica specialitatii), doua la Psihopedagogie Speciala, patru la Limba si Literatura Romana si Universala pentru copii, Limba si Literatura Maghiara materna (metodica predarii acestora), sase la Engleza, doua la Limba si Literatura Romana si Universala pentru copii, Limba si Literatura Germana materna (metodica predarii acestora) si doua la Limba Romana si Literatura pentru copii, metodica activitatii instructiv-educative din invatamantul prescolar.
Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, are loc in 18 august 2016.
Conform statisticilor Inspectoratului Scolar Judetean Timis, inainte de contestatii, 147 de candidati au promovat examenul, din care 100 au luat note intre 8 si 8,99, 46 de candidati au luat note intre 9 si 9,99. A fost si o nota de 10, scrie tion.ro.
In Timis, 68 de candidati nu au promovat, adica au avut note sub 8. O singura nota a fost intre 1 si 1,99, cele mai multe note ale candidatilor care nu au promovat situandu-se intre 6 si 6,99 – 29.
Profesorii se pot prezenta la definitivat doar in maximum trei sesiuni, sustinute in cel mult 5 ani. Cei care nu promoveaza examenul pot fi angajati in invatamant doar pe perioada determinata, ca profesori debutanti. In cazul in care un profesor care a luat titularizarea nu promoveaza definitivatul in aceasta perioada de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru ca i se desface contractul de munca incheiat pe perioada nedeterminata. Spre deosebire de definitivat, titularizarea inseamna angajarea profesorului intr-o scoala pe perioada nedeterminata.

invatamantul prescolar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007065 (s)