News Flash:

25 de blocuri din Resita, in faze avansate de proiectare privind reabilitarea termica

17 Septembrie 2016
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
reabilitare termica1
25 de blocuri din municipiul Resita sunt, in prezent, in faze avansate de proiectare privind reabilitarea termica. 
'Municipiul Resita are in derulare un nou proiect privind anveloparea termica a blocurilor de locuinte, finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020. In cadrul acestui program, locatarii blocurilor cuprinse in proiect vor beneficia, pe langa anveloparea fatadei si de inlocuirea tamplariei vechi, refacerea si izolarea acoperisurilor sau a teraselor blocurilor, inlocuirea lifturilor si a circuitelor electrice in partile comune, lucrari de demontare a instalatiilor si echipamentelor montate, cum ar fi aparatele de aer conditionat sau lucrari de reparatii la fatade', a afirmat Roxana Topala, purtator de cuvant al Primariei Resita. 
Proprietarii apartamentelor din blocurile care urmeaza a fi reabilitate vor plati doar 25% din valoarea lucrarilor, 15% este suportat de Primaria Resita, iar restul de 60% reprezinta cofinantare din fonduri europene. De asemenea, pe langa aceasta contributie de 15% din costurile reabilitarilor termice, Primaria Resita suporta integral cheltuielile de proiectare, asistenta tehnica si cele privind taxele si avizele necesare realizarii lucrarilor, subliniaza Roxana Topala. 
Purtatorul de cuvant a mai spus ca, avand in vedere situatia economica a orasului si veniturile reduse ale majoritatii locatarilor acestor blocuri, Primaria Resita are in vedere prelungirea perioadei de plata pentru contributia oamenilor de la doi la cinci ani. 
Cele 25 de blocuri sunt situate pe strazile I. L. Caragiale, Piata 1 Decembrie 1918, Horea, G.A. Petculescu, Vladeasa, Fagarasului, Domogled si pe Bulevardul Republicii. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006082 (s)