News Flash:

20 de ani de inchisoare pentru tortionarul Alexandru Visinescu

10 Februarie 2016
1241 Vizualizari | 0 Comentarii
visinescu1
Fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu, afla astazi sentinta in dosarul in care este acuzat de crime impotriva umanitatii. Decizia data de Inalta Curte de Casatie si Justitie va fi definitiva.
Acuzarea a cerut o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare, verdict dat deja in prima instanta. Potrivit expertilor Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, exista dovezi care atesta ca 12 persoane au fost torturate pana la moarte din ordinul lui Alexandru Visinescu.
In pledoaria finala, avocata lui Alexandru Visinescu a sustinut ca, la cei 90 de ani pe care ii are, acesta sufera de Alzheimer si dementa. Intrebat de judecatori de ce au murit detinutii in inchisoarea comunista de la Ramnicu Sarat, tortionarul a raspuns:  “din cauza varstei”.
Potrivit Noului Cod Penal, Visinescu ar putea primi 25 de ani de inchisoare, pedeapsa maxima pentru fapta de care este acuzat fiind inchisoarea pe viata. Visinescu are peste 65 de ani, asa ca nu poate primi maximul de pedeapsa prevazut de lege.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006743 (s)