News Flash:

12 alimente pentru desfundarea arterelor

19 Ianuarie 2018
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
artera

In afara de a include urmatoarele 12 alimente in dieta ta zilnica, evita obiceiuri nocive precum consumul de alcool si tutun daca vrei sa-ti desfunzi arterele. De asemenea, nu uita sa faci suficienta miscare.

„Esti ceea ce mananci”. Aceasta idee este adevarata mai ales cand vine vorba de consumul unor alimente pentru desfundarea arterelor.

Persoanele care urmeaza diete nesanatoase sunt nevoite sa suporte consecinte negative precum obezitatea, hipercolesterolemia sau hipertensiunea arteriala. Printre altele, o alimentatie deficitara poate cauza infundarea arterelor, lucru care va altera semnificativ starea de sanatate a pacientului.

In articolul de azi vom discuta despre 12 alimente pentru desfundarea arterelor, care pot preveni aparitia problemelor cardiace.

Cele mai bune alimente pentru desfundarea arterelor
Infundarea progresiva a arterelor (ateroscleroza) este o problema din ce in ce mai frecventa in societatile occidentale. Aceasta boala provoaca mai multe decese pe an decat fumatul sau consumul de alcool. Practic, ateroscleroza este un inamic tacut care nu provoaca simptome evidente.

Peretii arterelor acumuleaza grasimi obtinute din alimentele pe care le consumam. Daca dieta ta este bazata pe produse bogate in calorii, grasimi si zahar, riscul sa suferi de hipercolesterolemie, hipertensiune arteriala si probleme circulatorii este foarte mare.

Totodata, acest tip de dieta nesanatoasa te va face vulnerabil in fata tulburarilor cardiace. Pentru a evita asemenea boli si a avea o calitate optima a vietii, nu ezita sa consumi urmatoarele 12 alimente pentru desfundarea arterelor:

1. Usturoiul
Usturoiul intra in categoria de alimente care nu ar trebui sa lipseasca din bucatarie. Cu ajutorul sau, putem oferi un gust special preparatelor.

Aceasta planta este bogata in antioxidanti cu abilitatea de a combate radicalii liberi. In plus, usturoiul poate imbunatati circulatia sangelui si reduce nivelul colesterolului si tensiunea arteriala.

Consumul unui catel de usturoi pe zi poate desfunda arterele, prevenind simultan acumularea grasimii.

2. Uleiul de masline
Uleiul de masline este cel mai sanatos ulei disponibil. Il poti folosi pentru a prepara tot felul de mancaruri.

Include ulei de masline in dressing-uri pentru salate sau foloseste-l pentru a da carnii si pestelui un gust unic.
Uleiul de masline este foarte sanatos si nu provoaca acumularea colesterolului la nivelul arterelor. Acest produs este benefic pentru sanatatea cardiaca. Insa, din cauza continutului sau de calorii, te sfatuim sa nu faci abuz.

3. Avocado
Proprietatile fructului de avocado sunt similare cu cele ale uleiului de masline. In primul rand, avocado contine acizi grasi esentiali, care pot preveni oxidarea grasimii acumulate in artere. De asemenea, acesta reduce nivelul colesterolului si ofera o senzatie de satietate.

Include avocado in dieta ta zilnica. Poti sa-l incluzi in salate sau sa-l servesti in loc de maioneza.

4. Ovazul
Ovazul este unul dintre ingredientele care nu ar trebui sa lipseasca din meniul pentru micul dejun. Pe langa faptul ca este satioasa, aceasta cereala ofera energie si neutralizeaza abilitatea colesterolului de a se lipi de peretii arterelor.

Te sfatuim sa servesti o cana de ovaz cu iaurt sau sa bei lapte degresat cu ovaz in fiecare dimineata. Daca vrei, poti sa adaugi si fructe.

5. Fructele cu pectina
In aceasta categorie intra capsunile, merele, grepfrutul si strugurii. Aceste fructe sunt bogate in pectina, o fibra solubila care reduce nivelul colesterolului rau (LDL).

Opteaza pentru fructe cu pectina in locul gustarilor bogate in grasimi si calorii pe care obisnuiesti sa le servesti.
Consumul regulat de fructe imbunatateste starea de sanatate si reduce riscul de a suferi de tulburari cardiace.

6. Sparanghelul
Sparanghelul ajuta la deblocarea naturala a arterelor. In plus, acesta reduce nivelul colesterolului rau (LDL) din sange si previne formarea cheagurilor.

Fiert, gatit sote, copt sau la gratar—nu duci lipsa de moduri de a gati aceste betisoare mici, verzi si minunate.

7. Rodiile
Mai exact, este vorba de sucul de rodie. Aceasta bautura ofera o cantitate semnificativa de antioxidanti (mai mare decat cea oferita de sucul de portocale, merisoare sau mure). Daca bei suc de rodie, reduci daunele cauzate de grasimile acumulate pe peretii arterelor.

Este suficient sa bei o cana de suc de rodie la micul dejun. Pentru cele mai bune rezultate posibile, asigura-te ca acesta este complet natural. (Cel mai bine este sa-l prepari chiar tu.)

8. Soia
Soia si derivatii sai (inclusiv tofu) pot reduce usor nivelul colesterolului rau (LDL). Consumul a 3 linguri de soia pe zi te ajuta sa ai o sanatate cardiaca optima.

Asigura-te ca soia consumata este ecologica. De asemenea, opteaza pentru tofu in loc de carne.

9. Broccoli
Aceasta leguma delicioasa face parte din familia verzei si este bogata in vitamina K.

Calciul ingerat prin consumul de broccoli sustine procesele naturale ale organismului uman. Mai mult, broccoli ofera o cantitate ridicata de fibre si sprijina sanatatea arteriala.

Poti consuma broccoli gatit la aburi, sote cu putin ulei de masline sau ca umplutura pentru caserole.

10. Pestii uleiosi
Din acest grup fac parte:

Somonul

Tonul

Heringul

Macroul

Sardinele

Pastravul

Acesti pesti sunt sanatosi deoarece contin acizi grasi omega-3, care sunt necesari pentru a desfunda arterele. Consumul de pesti uleiosi previne formarea cheagurilor de sange si echilibreaza tensiunea arteriala.

Incearca sa consumi pesti uleiosi gatiti la abur, copti sau la gratar de 3 ori pe saptamana.

11. Vinetele
Aceasta leguma de culoare inchisa curata arterele si reduce nivelul colesterolului din sange. Vanata contine fibre solubile, un nutrient esential in ceea ce priveste sanatatea cardiaca. Principalul avantaj al vinetelor este versatilitatea lor. Poti sa le gatesti in mii de moduri!

12. Curcuma, pe lista de alimente pentru desfundarea arterelor
Curcuma este o mirodenie galbuie care ofera preparatelor un gust incredibil. Aceasta are diverse proprietati interesante.

De pilda, curcuma este un aliment antiinflamator cu abilitatea de a reduce daunele cauzate de acumularea grasimii la nivelul peretilor arteriali.
Un alt beneficiu oferit de curcuma este abilitatea sa de a reduce riscul formarii cheagurilor de sange.


somonul tonul heringul macroul sardinele pastravul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004801 (s)