News Flash:

11 reguli pentru dinti sanatosi

5 Septembrie 2018
1080 Vizualizari | 0 Comentarii
dinti albi fb

Zambetul este cartea de vizita a oricarei persoane si prin urmare este primul aspect care iti sare in ochi cand te uiti la cineva. Toata lumea vrea dinti albi, drepti si stralucitori ca in reclame, dar nu se gandeste multa lume ca asta presupune o ingrijire permanenta a cavitatii bucale. Depinde de noi cum ne ingrijim dintii si este de dorit sa ne bucuram de ei cat mai mult timp, poate chiar pana la batranete. Desi s-a modernizat indeajuns de mult stomatologia si poti beneficia de diverse servicii in ceea ce priveste sanatatea si estetica dintilor, sa stiti ca este posibil sa aveti dinti frumosi si naturali, daca tineti cont de anumite sfaturi. Sa vedem cum sa-ti pastrezi dantura cat mai mult timp!

1.Sunt obligatorii controalele de rutina la medicul stomatolog
Multe persoane ajung, din pacate, mult prea tarziu la medic, atunci cand problemele stomatologice sunt deja prea grave si nu prea le mai raman multe solutii de rezolvare ca sa ramana cu dintii naturali. Asta se intampla din cauza ca exista falsa impresie ca la stomatolog trebuie sa mergi doar daca te doare ceva sau ai o problema estetica. Poate nu stiati, dar puteti trata la timp si chiar preveni orice problema dentara daca faceti un control stomatologic macar o data la 6 luni. Mai bine sa iesiti din cabinet cu zambetul pe buze ca nu suferiti de nicio afectiune decat sa nu stiti de unde sa mai scoateti bani ca sa beneficiati de cele mai moderne si complicate servicii de reparare.

2.Comunicati mai bine cu medicul stomatolog
Stiu ca nu este tocmai placut sa stai asezat pe un scaun cu gura larg deschisa, iar cineva sa se uite atent in ea, dar in viata trebuie sa o facem si pe aceasta. Pana la urma asta este meseria medicului stomatolog, iar treaba ta este sa fii cat mai sincer si deschis cu el ca sa-ti poata recomanda cele mai bune produse pentru ingrijire orala in functie de necesitatile tale. Utilizarea produselor dupa ureche nu se recomanda niciodata sub niciun aspect. Pentru cei din de servicii de stomatologie Buzau recomandam Swiss Dental.

Dintii, gingiile si limba iti spun cum stai cu sanatatea

3.Informeaza-te bine cum sa ai grija de dintii tai
Nu fi drastic cu dintii tai. Nu alege sa-ti scoti dintii sau sa-ti pui o plomba la orice mica carie pe care o ai. Este de preferat sa incerci si alte metode de tratare la medic si abia dupa aceea sa iei masuri mai drastice, daca nu te multumesc. De exemplu, cariile incipiente pot fi recalcificate daca utilizezi doze puternice de fluor sau o alta substanta "MI Paste". Smaltul poate fi reconstituit si nu vei mai avea nevoie de plomba.

4.Periaza dintii corespunzator
Cele mai multe afectiuni dentare apar tocmai din cauza periajului gresit, iar cei mai multi pacienti nu stiu sa faca corect periajul. In primul rand, acesta trebuie facut cu o periuta de dinti cu peri moi, iar periajul se face cu miscari gentile si circulare. Un periaj gresit va lasa in urma bacteriile din gura si va favoriza acumularea gingivala si subgingivala de tartru, lucru care duce la aparitia paradontozei. Nu aveti idee cat de periculoasa este aceasta afectiune. Odata netratata, poate cauza pierderea dintilor in doar cativa ani. Cu siguranta nu o sa va prinda batranetea cu dintii naturali dar pentru asta exista implanturi dentare la Buzau.

Nu intamplator, dentistii recomanda utilizarea unei periute electrice de dinti, care este usor de folosit si practic, va curata singura dintii fara sa o ghidati. In plus, unele va anunta cand se termina timpul de curatare a dintilor. Este necesar cam 2-3 minute sa ne periem corect dintii, iar procedeul trebuie sa se faca de 3 ori pe zi dupa masa. Macar de 2 ori pe zi, dimineata si seara, daca nu va permite timpul.

5.Foloseste ata dentara
Oricine are nevoie sa foloseasca ata dentara, deoarece poate ajunge in cele mai inaccesibile locuri dintre dinti pentru a indeparta resturile de mancare.

6.Foloseste apa de gura
Este bine venita atunci cand simti nevoia de o reimprospatare. Plus de asta, elimina bacteriile si tartrul, iar unele au in plus si rolul de a albi dintii.

7.Nu folosi produse care nu ti se potrivesc
Daca cineva pe care cunosti foloseste alte produse fata de tine, asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti si tu doar de dragul fitei sau al modei. Sanatatea orala nu tine neaparat de moda, cat tine de ingrijirea potrivita pentru nevoile fiecarei persoane in parte. Asadar, daca ai dinti sensibili, de exemplu, trebuie sa folosesti anumite produse, iar daca ai dinti predispusi la patare alte produse si tot asa in functie de problema.

8.Ai grija cum alegi dentistul
Daca iti doresti ca dintii tai naturali sa treaca testul timpului, este musai sa alegeti cu grija medicul dentist. Acesta trebuie sa aiba experienta, sa aiba un cabinet curat si modern si desigur, trebuie sa fie foarte bine pus la punct cu cele mai noi cercetari si tehnologii aparute. Trebuie sa aiba si rabdare ca sa-ti asculte problemele si sa te poata cunoaste cat mai bine ca sa-ti poata oferi cele mai bune sfaturi. Nu te duce la orice cabinet iti iese in cale. Inainte de a alege un cabinet si un medic stomatolog, este necesar sa te iei dupa review-urile pacientilor de pe internet. Ei vor fi mereu sinceri in legatura cu modul cum au fost tratati si cum li s-au rezolvat problemele dentare. Doar asa veti sti daca un medic merita sau nu!

7 mituri despre... dinti

9.Mergi la medic imediat cum apare si cea mai mica problema
Este bine sa intervenim cat de repede se poate asupra unei probleme ca sa nu se agraveze. Urmarim doar sa ne pastram dintii naturali cat mai mult timp cu putinta. In cazul afectiunilor dentare nu exista ca ai probleme 1-2 zile si poi dispar. Nu vorbim de o simpla durere de cap aici care oricum trece.

10.Ai grija la alimentatie
Dupa mai multe cercetari s-a dovedit ca stramosii nostri aveau dintii mult sanatosi si mai trainici decat noi si asta din cauza alimentatiei bogate in nutrienti. In prezent, daca nu ne informam si mancam orice ne pica in mana, nu facem altceva decat sa consumam alimente goale si fara valori nutritionale. Dintii au nevoie de anumite vitamine si minerale, pe care trebuie sa le luam din alimentatie si din suplimente alimentare naturale si anume fosfor, calciu, fier, vitamine din complexul B, Omega-3 etc.

11.Ai grja la igiena orala inca din frageda copilarie
Datoria parintilor este de a invata copii inca de mici despre modul corect de ingrijire a dintilor si sa inceapa sa-i duca la medicul stomatolog inca de la varsta de 1 an. Multe probleme din viata de adult se trag tocmai din cauza ca nu s-a avut grija de dinti in copilarie. Sub atentia unui medic stomatolog, puteti avea dinti frumosi si sanatosi.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007065 (s)