News Flash:

1 iunie ar putea deveni Zi Libera nationala

15 Iunie 2016
1152 Vizualizari | 0 Comentarii
1 iunie
Guvernul Romaniei a acordat un punct de vedere favorabil propunerii legislative care vizeaza declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, drept sarbatoare legala, devenind astfel zi libera la nivel national, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Ultimul pas legislativ, astfel incat 1 iunie sa poata fi declarata zi libera si sa fie sarbatorita incepand cu 2017, este ca proiectul de lege "1 Iunie, Zi libera nationala" sa treaca de dezbaterea de la Camera Deputatilor din Parlament.
Scopul acestui proiect este ca de Ziua Copilului, parintii – beneficiind de o zi libera in plus – sa poata petrece mai mult timp cu copiii lor.
Propunerea legislativa pentru modificarea articolului 139 din Legea nr. 53 / 2003 - Codul Muncii, este sustinuta de campania derulata de grupul de initiativa format din radioul Itsy Bitsy FM, lideri de opinie (Andreea Marin, Virgil Iantu si Tili Niculae), parlamentari, specialisti psihologi, asociatii de parinti, carora li s-a alaturat Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA).
Campania urmareste sa schimbe relatia dintre copiii si parintii din Romania, determinandu-i pe cei din urma sa petreaca mai mult timp de calitate alaturi de cei mici
Initiativa legislativa a fost inaintata de senatoarea Rozalia Biro si de deputata Claudia Boghicevici, impreuna cu un grup format din numerosi parlamentari (lista poate fi consultata la acest link - http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L371&an_cls=2016).
"Suntem bucurosi ca Guvernul a acordat un punct de vedere pozitiv initiativei legislative pentru 1 Iunie zi libera nationala si ca argumentele noastre, ce vorbesc despre nevoia copiilor de a petrece mai mult timp de calitate cu parintii, au fost apreciate de forul executiv. Voi face eforturi sustinute pentru ca aceasta lege sa ajunga cat mai repede sa fie votata, astfel incat, in anul 2017, toti copiii din Romania sa petreaca timp de calitate cu parintii de ziua lor", a declarat senatoarea Rozalia Biro.
Campania Itsy Bitsy care sustine initiativa legislativa a fost demarata in urma semnalelor de alarma ridicate de numeroase studii, care arata ca sase din zece copii simt nevoia sa petreaca mai mult timp cu parintii, desi doar un sfert (24%) din parinti cred ca timpul petrecut cu cei mici este prea putin.
Pe masura ce copilul creste, timpul petrecut cu parintii in timpul saptamanii si in weekend scade. Conform expertilor, "timp de calitate" nu inseamna timp petrecut in aceeasi camera, ci ca parintii sa fie prezenti 100% in relatie, oferindu-le copiilor intreaga atentie.
In ceea ce priveste urmatoarele etape pe care aceasta initiativa legislativa le va parcurge, deputata Claudia Boghicevici a explicat: "Ne bucuram ca Guvernul a acordat un punct de vedere pozitiv proiectului legislativ. Dupa primirea acestuia, in Senat, comisiile avizatoare si comisia de fond sesizata se vor pronunta cu avize, respectiv raport. Dupa dezbaterea si intocmirea acestuia, el va fi supus dezbaterii si aprobarii plenului Senatului. Apoi, conform procedurii parlamentare, va fi trimis la Camera Deputatilor spre dezbatere si aprobare".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1392 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006319 (s)