News Flash:

Comisia juridica a Senatului va vota, pe 14 iunie, cererea DNA in cazul lui Corlatean

7 Iunie 2016
989 Vizualizari | 0 Comentarii
corlatean
Senatorii din Comisia juridica se vor pronunta asupra cererii DNA de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Titus Corlatean martea viitoare, pe 14 iunie, si tot atunci fostul ministru de externe va fi audiat in legatura cu acuzatiile de abuz in serviciu in Dosarul Diaspora.
"Comisia, la solicitarea Biroului Permanent, a transmis calendarul, adica astazi s-a deschis dosarul, domnul senator va putea sa vina si senatorii din Comisie vor putea sa vina sa studieze materialele, urmand ca martea viitoare sa ne pronuntam prin raport si sa transmitem Biroului Permanent pentru a intra in plen", a declarat senatorul liberal Catalin Boboc.
Tot atunci va fi audiat la comisie si sentorul PSD Titus Corlatean.
Fostul ministru de Externe Titus Corlatean a ajuns marti la Comisia juridica pentru a asista la desigilarea dosarelor trimise de DNA cu solicitarea de inceperea a urmaririi penale pe numele sau, urmand sa fie audiat peste cateva zile.
La 16 mai, procurorii DNA au cerut Senatului Romaniei incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru abuz in serviciu si impiedicarea drepturilor electorale fata de Titus Corlatean, in dosarul Diaspora.
"In contextul organizarii alegerilor prezidentiale din anul 2014, in calitate de ministru al afacerilor externe, Corlatean Titus, prin incalcarea procedurilor legale si prin acte de dispozitie, a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus si sustinut de partidul din care facea si el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat in limitarea numarului de cetateni romani care si-au putut exercita dreptul de vot in strainatate", precizeaza DNA intr-un comunicat de presa.

titus corlatean dosarul diaspora
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005849 (s)