News Flash:

Comisia juridica a Senatului nu a reusit sa se pronunte in cazul Sova, votul a fost egal

2 Iunie 2015
986 Vizualizari | 0 Comentarii
dan sova
Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc (PNL), a anuntat, marti, ca in Comisia juridica au fost 5 voturi pentru si 5 impotriva pe proiectul de hotarare privind cazul Dan Sova.
Proiectul de hotarare are un articol unic: "Senatul incuviinteaza retinerea si arestarea preventiva a domnului senator Sova Dan Coman in dosarul nr 122/P/2012 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie".
"Rezultatul votului, din pacate, e unul nefavorabil, in sensul in care propunerea mea n-a intrunit numarul de voturi, sunt 5 la 5. Cu toate acestea, pentru ca Biroul Permanent ne-a cerut sa trimitem un punct de vedere pentru a avea ce discuta in plen, acesta fiind totusi suveran, trebuie s-o spun, vom trimite BP proiectul pe care l-am dezbatut astazi, vom consemna si rezultatul votului sperand ca cei noua (reprezentatii puterii -n.r.) din BP nu vor face si acolo un abuz de putere folosindu-si voturilor si vor trimite la plen un punct de vedere concret pe care sa discutam", a mai Boboc.
Votul a fost secret la cererea membrilor PSD ai Comisiei juridice.
La sedinta Comisiei juridice au fost prezenti 10 membri din cei 11, singurul absent fiind reprezentantul UDMR, Pataki Csaba.
In cadrul sedintei, Ioan Chelaru (PSD) a propus ca proiectul de hotarare sa fie modificat in felul urmator: "Senatul incuviinteaza/nu incuviinteaza retinerea si arestarea preventiva a domnului senator Sova Dan Coman". Propunerea sa a fost respinsa, deoarece la momentul respectiv lipsea senatorul PSD Marian Pavel, care a venit ulterior la sedinta.
"Am propus colegilor din Comisie sa discutam pentru a gasi o solutie, au ales sa fuga, pentru ca puteam, cu un singur om, daca mai aveam, puteam sa discutam si sigur ajungeam la o concluzie. Sper sa decida si sa trimita propunerea noastra in plen", a comentat Catalin Boboc.
Intrebat daca senatorul UDMR i-a explicat de ce nu a venit la Comisie, Boboc a a spus ca n-a primit nicio explicatie. "Stiu ca, de cand s-a modificat regulamentul atunci cand lipsesc colegi din Comisie (...) putea sa o faca si colegul de la UMDR", a afirmat el.
Intrebat daca poate fi vorba de un joc al UDMR, Boboc a spus: "N-am de unde sa stiu, nu stiu cum ar fi votat".
"PSD nu mai stie ce tertipuri sa gaseasca pentru a amana. Trebuia sa prezentam plenului un proiect de hotarare, o chestiune foarte simpla pe care n-am facut-o prima oara, plenul ar fi votat, se incuviinta sau nu, dar noi ne faceam treaba si mergeam mai departe cu un proiect si raspundeam unei solicitari a unui for pana la urma, care conduce un Senat din acest punct de vedere", a declarat presedintele Comisiei juridice, intrebat ce parere are despre situatia creata.
Proiectul de hotarare urmeaza sa fie discutat in BP de marti.
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu declara saptamana trecuta ca, in cazul Sova, Comisia juridica trebuie sa vina cu "o propunere articulata", in caz contrar situatia urmand sa fie discutata in plen. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004628 (s)