News Flash:

Comisia juridica a Senatului anunta ca procedura in cazul Sova va fi reluata

27 Mai 2015
1036 Vizualizari | 0 Comentarii
sova dan
Comisia juridica a Senatului a votat, miercuri, propunerea reprezentantilor PSD ca procedura referitoare la solicitarea DNA in cazul senatorului Dan Sova sa fie reluata, punctul de vedere al comisiei urmand sa fie inaintat Biroului Permanent.
Votul a avut loc dupa ce, marti, Biroul Permanent a trimis la Comisia juridica hotararea CC privind cazul Sova pentru ca aceasta sa exprime un punct de vedere.
Senatorul PSD Ioan Chelaru a propus ca in cazul Sova punctul de vedere al Comisiei juridice sa fie "resupunerea cererii Parchetului la vot impreuna cu un proiect de hotarare".
El a explicat ca acest lucru inseamna reluarea intregii proceduri in cazul Sova.
"Noi suntem legati de decizia Curtii Constitutionale, care ne reproseaza ca ne-am fundamentat procedura si votul pe doua texte in vigoare in acel moment, dar declarate neconstitutionale (...). In prima repriza ne-am judecat si ne-am arbitrat dupa un regulament si in repriza a doua a unui meci ne judecam si ne arbitram dupa alt regulament, ceea ce nu se poate. Punctul meu de vedere este urmatorul: CC declarand neconstitutionala o hotarare a Senatului bazata pe art. 173 din Regulament si 24 din Legea 96 a invalidat intreaga procedura care a avut loc atunci cu privire la domnul Sova. Ca atare, nu pot sa spun ca procedura a fost corecta si votul a fost altfel sau jumatate din ce a fost este bine si pastram in vigoare si jumatate, nu. Eu cred ca trebuie sa reluam procedura complet", si-a explicat Chelaru propunerea. 
Propunerea a fost aprobata cu patru voturi "pentru", trei "impotriva" si o abtinere.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006996 (s)