News Flash:

Comisia de control SRI se reuneste astazi

17 Ianuarie 2017
1006 Vizualizari | 0 Comentarii
sri3
Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI se va reuni marti, a anuntat presedintele acesteia, senatorul PSD Adrian Tutuianu luni, afirmand ca va adresa o solicitare directorului SRI, Eduard Hellving, pentru a veni in fata alesilor.
Update 20:39 Tutuianu, intrebat ce il recomanda la sefia Comisiei SRI: Am ocupat functii importante
Presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul asupra activitatii SRI, senatorul PSD Adrian Tutuianu, a afirmat luni ca functiile importante detinute in trecut si faptul ca a absolvit Dreptul il califica pentru acesta functie.
Intrebat ce il califica sa fie conduca Comisia SRI, Tutuianu a mentionat ca are ''in primul rand o experienta juridica'', enumerand institutiile de invatamant absolvite.
de patru ani si jumatate la Dambovita si cred ca experienta acumulata, pregatirea juridica sunt argumente pentru care colegii mei au decis sa imi incredinteze o misiune deloc usoara'', a argumentat EL.
Intrebat daca are studii in domeniul securitatii nationale, Adrian Tutuianu a spus ca nu, facand trimitere la CV-ul sau si amintind ''un curs de o luna si jumatate la Colegiul National de Aparare, nu la Colegiul National de Informatii''.
Intrebat daca a vorbit cu Liviu Dragnea inainte de a prelua functia si ce i-a cerut Dragnea, senatorul PSD a precizat: ''Normal ca am avut o discutie cu presedintele partidului care m-a rugat sa vin sa sprijin inclusiv ceea ce ati spus dumneavoastra, un control real asupra SRI. A fost o discutie desfasurata intre doi colegi. Ne-am stabilit foarte precis doua lucruri: pe de-o parte ca acest control sa fie efectiv, pe de alta parte trebuie create toate conditiile ca SRI sa functioneze in limitele stabilite de reglementarea legala''.
La intrebarile jurnalistilor, el a precizat ca a avut telefonul interceptat. ''Asta sigur s-a intamplat. Dupa cum stiti, cand esti presedintele Consiliului Judetean, cand esti lider de organizatie politica sunt si situatii care au reclamat poate sau nu, nu am suficiente informatii, asemenea situatii. (...) Daca ne raportam la ce a scris si presa, cu siguranta da'', a mentionat social-democratul, in conditiile in care a fost cercetat incepand din 2014 pentru trafic de influenta in legatura cu campania electorala pentru alegerile locale din 2012.
Intrebat in legatura cu acest dosar, el a precizat: ''In anul 2012 a existat un dosar disjuns dintr-o alta cauza care ma privea pe mine. Va spun astazi ca a fost solutionat''.
''Cu ocazia (dosarului-n.r.) sigur ca au fost interceptate telefoanele mai multor lideri politici de atunci. (…) Am o situatie in care am fost informat (ca telefonul meu a fost ascultat-n.r.). Legea securitatii nationale spune ca atunci cand s-a incetat o urmarire si nu au existat indicii exista obligatia a Parchetului sa iti comunice acest lucru, mentionand perioada, numerele de telefon, mijloacele care au fost folosite'', a adaugat Tutuianu, refuzand sa dea mai multe detalii cu privire la interceptari.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006371 (s)