News Flash:

Comandamentele NATO din Romania vor functiona in Bucuresti

10 Martie 2015
820 Vizualizari | 1 Comentarii
Ministrul Apararii, Mircea Dusa a declarat, marti, in cadrul bilantului ministerului pe 2014, ca cele doua comandamente NATO stabilite a fi infiintate in tara noastra, in urma reuniunii ministrilor Apararii de la Bruxelles, vor functiona in Bucuresti, urmand a fi operationale in 2016 si 2018.
Mircea Dusa a aratat ca, in contextul noilor provocari de securitate de pe flancul estic, Romania si-a exprimat intentia de pune la dispozitia Aliantei Nord- Atlantice un comandament multinational de divizie precum si de a gazdui o structura multinationala de integrare a fortelor.
”Propunerile noastre au fost concretizate la inceputul lunii februarie a acestui an, cu ocazia reuniunii ministrilor Apararii de la Bruxelles, unde s-a decis ca Alianta va avea, prin cele doua comandamente multi-anuale, o prezenta vizibile si persistenta in Romania. Eu am considerat aceasta realizare ca una foarte importanta, dupa intrarea noastra in NATO”, a mai afirmat ministrul Apararii.
Dusa a mai aratat ca si-a propus ca, intr-o prima etapa, sa se poata atinge starea operationala a unitatilor, pentru integrarea fortelor NATO, pana in luna iunie, iar pana la Summit-ul din Polonia, din 2016, sa fie realizata capacitatea operationala completa.
Ministrul Apararii a mai afirmat ca in ceea ce priveste comandamanentul national de divizie, preconizeaza realizarea capacitatii operationale initiale pana in 2016, iar cea completa, pana in 2018.
”Vis-a-vis de locatia celor doua comandamente, pentru ca este o intrebare care mi se pune de multe ori, cele doua comandamente vor functiona in Bucuresti”, a anuntat Dusa. Mediafax.ro

ministrul apararii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Catalin  | #571
Ai cel putin o ora libera pe zi? Salariul nu iti ajunge sa faci tot ce iti doresti? Vrei sa castigi mai mult? Esti serios si dornic de a invata lucruri noi? Oferim instruire gratuita si contract legal. Nu este necesara nici un fel de experienta. Pentru mai multe detalii trimite un mail cu subiectul “vreau detalii” la adresa: cata.vramita@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 23 queries | Mysql time :0.042253 (s)