News Flash:

Colectiv: Piedone nu apare in dosarul trimis spre judecare

8 Octombrie 2016
980 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv
Judecatoria Sectorului 4 a dispus vineri inceperea dezbaterilor pe fond in dosarul Colectiv. Numele primarului Cristian-Popescu Piedone nu apare in dosar. Mai mult decat atat, judecatorul nu a fost de acord cu tragerea la raspundere a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti-Floreasca si a Ministerului Finantelor Publice. 

Inculpatii din dosar. Piedone lipseste

Cei trei patroni ai clubului - Alin George AnastasescuPaul Ganceasi Costin Mincu - sunt acuzati de ucidere din culpavatamare corporala si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. Indosar mai sunt judecati Daniela Nita, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist), precum si persoanele juridice SC Colectiv Club SRL si SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Un judecator de camera preliminara a respins toate exceptiile si cererile ridicate de inculpati. Astfel, magistratul a respins cererea lui Alin Anastasescu de restituire a dosarului la parchet si de excludere a unor mijloace de proba (imagini video inregistrate in seara zilei de 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv, expertize in incendii si constructii, procese-verbale de redare imagini). De asemenea, instanta a respins solicitarea depusa de Daniela Nita, patroana firmei de artificii, de excludere a unor mijloace de proba (declaratia unui martor din 31 octombrie 2015, toate procesele-verbale intocmite de procurori, declaratiile date de ea pe 8 aprilie 2016).

Spitalul Floreasca si Ministrul Finantelor Publice, absolvite de raspundere

In plus, judecatorul nu a fost de acord cu solicitarea partii civile Danut Strugaru de trimitere a dosarului la parchet pentru completarea urmaririi penale si introducerea in cauza, in calitate de parti responsabile civilmente, a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti-Floreasca si a Ministerului Finantelor Publice).

Totodata, au fost respinse si cererile de restituire a dosarului la parchet formulate de partile civile Vasile si Doina Toader, George Toader, Gabriela Ursu (fosta Toader) si Ioana Olteanu (fosta Toader). Instanta a constatat legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul Parchetului General si a dispus inceperea judecarii pe fond, urmand a fi citati inculpatii si partile civile (rude si apartinatori ai celor 64 de victime decedate, 20 de persoane vatamate in raport de care s-a pus in miscare actiunea penala, unitati spitalicesti si institutii publice)

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 3 zile de la comunicare. In rechizitoriul intocmit de Parchetul General se arata ca patronii clubului Colectiv 'au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului.  

paul gancea costin mincu vatamare corporala dosar daniela nita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004563 (s)