News Flash:

Codul portocaliu de ploi si vitejii va fi redus la codul galben pentru Gorj, Valcea si Arges

29 Iulie 2014
613 Vizualizari | 0 Comentarii
Codul portocaliu de ploi si vitejii va fi redus, marti dimineata, pentru judetele Gorj, Valcea si Arges la codul galben, pentru instabilitate si ploi torentiale de peste 25 litri/mp, in timp ce la nivel hidrografic va fi mentinut codul portocaliu, din cauza cantitatilor de apa acumulate.
Informatiile au fost transmise de catre membrii comandamentului pentru situatii de urgenta, reunit luni seara la Guvern, de catre director adjunct al Adnimistratiei Nationale de Meteorologie, Elena Mateescu.
Aceasta a mai precizat ca miercuri va fi o zi de "pauza", dupa care in noaptea de miercuri spre joi va fi din nou inregistrata o vreme instabila, in principal in zonele din vest si sud-vest, pentru ca in perioada 1-5 august temperaturile sa fie mai ridicate, chiar spre pragul de canicula.
Reprezentantii Institutului National de Hidrologie au transmis la randul lor ca marti dimineata vor fi inregistrate depasiri frecvente ale cotelor de aparare din punct de vedere al apelor acumulate, astfel ca este foarte probabil ca avertizarea cod portocaliu sa fie mentinuta chiar daca precipitatiile vor fi mai reduse, din cauza cantitatilor de apa acumulate si care sunt deosebit de mari.
Meteorologii au extins codul portocaliu de ploi si vijelii pana marti, la ora 03.00, pentru judetele Mehedinti, Valcea, Gorj, Dolj, Olt si Arges, unde va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 50-70 de litri pe metru patrat si izolat peste 80 de litri pe metru patrat.
Si avertizarea cod galben emisa anterior a fost extinsa pana miercuri, la ora 10.00, pentru noua judete - Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Teleorman, Dambovita si unele zone din judetele Brasov, Sibiu si Alba.
Hidrologii au extins codul portocaliu de inundatii pe rauri din zece judete, unde pana marti dupa-amiaza se pot produce inundatii locale, ca urmare a scurgerilor pe versanti si a viiturilor rapide.
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o noua avertizare cod portocaliu si cod galben, valabila de luni, ora 15.00, pana marti, la ora 16.00, pentru rauri din bazinele hidrogafice Crisul Alb, Mures, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea si Arges.
Potrivit noii avertizari, vor fi sub cod portocaliu raurile din bazinele hidrografice Bistra (judetul Caras-Severin), Cerna (judetele Gorj si Caras-Severin), Drincea, Desnatui (judetele Dolj si Mehedinti), Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Dolj si Mehedinti, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea, Olt, Dolj si Arges, bazinul superior al Vedei (Vedea amonte S.H. Valeni si Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus) - judetele Olt, Arges si Teleorman si pe ceilalti afluenti ai raului Vedea din judetul Teleorman, bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita).
De asemenea, pana marti, la ora 16.00, vor fi sub avertizare cod galben de inundatii raurile din bazinul superior al Crisului Alb (judetele Hunedoara si Arad), afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Bega Veche, Barzava, Moravita, Caras, Nera, bazinul superior si mijlociu al Begai si bazinul superior al Timisului (judetele Caras Severin si Timis), Jiu curs mijlociu si inferior (judetele Gorj si Dolj), afluentii Oltului din judetele Sibiu, Brasov si Covasna, Vedea - sector aval Valeni (judetul Teleorman), Teleorman aval Tatarastii de Sus (judetul Teleorman), Dambovita - curs mijlociu (judetul Dambovita), Neajlov, Sabar si alte rauri mici din bazinul Argesului (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov). Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1358 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041920 (s)