News Flash:

Codul portocaliu de canicula a fost PRELUNGIT!

12 August 2015
1129 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda
Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit atentionarea meteo de canicula pana vineri, 14 august. Potrivit ANM, mai multe judete din vestul tarii se vor afla sub un val de caldura persistent si disconfort termic accentuat. Totodata, Administratia anunta cu numarul judetelor unde se va institui cod galben de canicula va fi redus.
Miercuri, 12 august, valul de caldura va persista. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis. Aici va intra in vigoare un cod galben de canicula.
In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat. In aceste zone se instituie cod portocaliu.
joi, 13 august, ANM instituie cod galben de canicula in Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei, Oltenia si jumatatea vestica a Munteniei. In aceste zone, valul de caldura va persista, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.
In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. In aceste judete se va institui cod portocaliu.
Vineri, 14 august, in Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei, vestul si sudul Oltenei si sud-vestul Munteniei, temperaturile maxime vor atinge din nou 35....37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. ANM anunta instituirea unui cod galben de canicula pentru aceste zone.
In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin vor fi in continuare temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat. Aici va intra in vigoare codul portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006048 (s)