News Flash:

Codruta Kovesi, sub presiune! I se cere demisia

28 Februarie 2017
943 Vizualizari | 0 Comentarii
Codruta Kovesi
Curtea Constitutionala a luat astazi mai multe decizii fara precedent. CCR a anuntat ca Directia Nationala Anticoruptie nu poate ancheta Executivul. Chris Terhes pune tunurile pe Laura Codruta Kovesi. Acesta spune ca dupa verdictul CCR, conform caruia DNA a incalcat Constitutia prin anchetarea emiterii OUG 13, Kovesi trebuie sa plece. Insa asta nu e tot. Preotul stabilit in Statele Unite anunta ca DIICOT-ul trebuie sa intervina cat mai repede si sa o ancheteze pe Laura Codruta Kovesi.


"Ca urmare a incalcarii separatiei puterilor in stat, conducerea DNA ar trebui anchetata de DIICOT pentru "actiuni impotriva ordinii constitutionale". Art. 397 alin. 2 din Codul penal defineste aceasta infractiune astfel: "Intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi". Prin ceea ce a facut DNA a adus atingere sigurantei nationale si CCR a confirmat ca aceasta a perturbat executarea puterii de stat. Singura intrebare ar fi daca actiunile DNA sunt violente sau nu. Faptul ca procurorii i-au purtat pe unii ministri pe la DNA, ca i-au amenintat cu arestarea ar fi putea fi considerate actiuni violente. Sau poate nu?
Ce poate face, insa, DIICOT este sa puna sub acuzare conducerea DNA pentru "actiuni impotriva ordinii constitutionale", cf. art. 397 alin. 2 din Cp., Sectia de procurori a CSM va incuviinta urmarirea penala contra conducerii DNA, asa cum procedeaza intotdeauna, conducerea DNA va fi suspendata, conform legii, iar apoi sefii DNA vor avea ocazia de a-si "dovedi nevinovatia in instanta", cum este uzual in prezent.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007406 (s)