News Flash:

COD PORTOCALIU si GALBEN de inundatii pe mai multe rauri din tara

27 Mai 2014
601 Vizualizari | 0 Comentarii
Unele rauri mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea) sunt sub cod portocaliu de inundatii, pana la sfarsitul zilei, iar sub cod galben sunt rauri mici din Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, precum si din Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava si Botosani.
Potrivit unei avertizari a Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), in urmatoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie (cod galben, n.r.) pe unele rauri mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).
Totodata, sunt semnalate posibile depasiri ale cotelor de atentie (cod galben, n.r.) pe unele rauri mici din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures, Satu Mare) si Somesul Mare din judetul Bistrita-Nasaud.
Anterior, INHGA a emis alte doua atentionari de cod galben, respectiv posibile depasiri ale cotelor de atentie, valabile tot pana la ora 24.00, pentru unele rauri mici din bazinele hidrografice Putna, Trotus, Bistrita, Moldova, Suceava (judetele Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava), Jijia si Baseu (judetul Botosani), si raurile din bazinele superioare Crisul Repede si Somesul Mic (judetele Bihor, Cluj si Salaj) si afluentii Somesului din judetul Salaj (Almas, Agris, Poiana). Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0854 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017550 (s)