News Flash:

Cod PORTOCALIU de VISCOL in mai multe zone de munte. Cod GALBEN de vant in toata tara

2 Decembrie 2016
1098 Vizualizari | 0 Comentarii
galben tara
Meteorologii au emis, vineri dimineata, cod portocaliu de viscol, valabil pana la ora 14.00 in mai multe zone de munte. Pana sambata este in vigoare o atentionare cod galben de vant valabila pentru toata tara.
In zona de munte a judetelor Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures si Caras-Severin se vor semnala, la peste 1700 m altitudine, intensificari ale vantului care la rafala vor depasi 90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand reducerea vizibilitatii sub 50 m, precizeaza ANM.
In intervalul 7.00-10.00 si in judetele Neamt si Suceava este valabila o atentionare de viscol.
Incepand de vineri dimineata, de la ora 8.00, a intrat in vigoare un cod galben, fiind anuntate intensificari ale vantului in vest, sud si est, ninsori insemnate cantitativ si viscolite in zonele de munte, nordul si centrul tarii. Atentionarea este valabila pana sambata la ora 2.00.
"In intervalul mentionat, vor fi perioade de timp in care vantul va avea intensificari in Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia, iar in seara zilei de vineri, 2 decembrie si in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata (2/3 decembrie), mai ales in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei. Rafalele vor depasi 55...65 km/h si pe arii restranse 70...75 km/h. Local, in aceste regiuni se vor semnala precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului. In nordul si centrul tarii, dar mai ales in zonele de munte va continua sa ninga insemnat cantitativ, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada. Indeosebi in zona inalta a Carpatii Meridionali, vantul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m", transmite ANM.
Antentionare Cod Galben 2 decembrie-3 decembrie 
In seara zilei de vineri, 2 decembrie si in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata (2/3 decembrie), mai ales in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei vantul va avea intensificari. Rafalele vor depasi 55...65 km/h si pe arii restranse 70...75 km/h. Local, in aceste regiuni se vor semnala precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului.
Conform ANM, In nordul si centrul tarii, dar mai ales in zonele de munte va continua sa ninga insemnat cantitativ, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada.
Vantul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m, in zona inalta a Carpatilor Meridionali

Galerie Foto

galben_tara-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004254 (s)