News Flash:

COD PORTOCALIU de inundatii in mai multe judete

12 Octombrie 2016
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2
Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundatii ce a intrat in vigoare miercuri la ora 00.10 si este valabil pana la ora 11.00 pentru judetela Prahova si Buzau. De miercuri dimineta la ora 6.00 pana joi la ora 6.00 va fi in vigoare un cod portocaliu de inundatii pentru judetele Harghita, Neamt, Bacau, Galati, Constanta si Tulcea.
UPDATE ora 8:44 - Peste 60 de locuinte din Bucuresti si Ilfov, afectate de ploile din ultimele ore
Angajati Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au fost solicitati in intervina in peste 60 de situatii pentru extragerea apei acumulate in locuinte si gospodarii din Bucuresi si judetul Ilfov, in ultimele ore. Primaria Capitalei a convocat comandament de urgenta.
"Ca urmare a manifestarilor meteo, incepand cu ora 17.00 din cursul zilei de marti si pana in prezent au fost gestionate peste 50 de interventii pentru extragerea apei acumulate in locuinte si in gospodarii. In desfasurare sunt alte zece situatii asemanatoare", au precizat oficialii ISU.
Primarul General, Gabriela Firea, a convocat un comandament pentru a evalua situatia existenta in Bucuresti ca urmare a precipitatiilor abundente din ultimele ore si pentru a stabili impreuna cu cei responsabili planul de interventie pentru perioada urmatoare. La sedinta vor participa reprezentantii ApaNova, RATB, ASSMB, ALPAB, precum si cei ai Administratiei Strazilor, Politiei Locale, Politiei Rutiere, Luxten, SABIF, ISU, si operatorii de salubritate.
De altfel, angajatii ISU au fost solicitati sa intervina la patru gospodarii din Bucuresti si Judetul Ilfov care au fost inundate luni seara, pe teren fiind mobilizate si 12 echipe ale Apa Nova cu 49 de muncitori. 
Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au fost solicitati sa intervina in cazul a patru gospodarii inundate, una fiind in Bucuresti si alte trei dintre acestea in judetul Ilfov, la Cernica, Afumati si Dobroesti.
Si angajatii Apa Nova au fost solicitati sa intervina in 32 de situatii, fiind semnalate noua situatii de acumulari de apa si 20 de canale infundate. 12 de echipe Apa Nova sunt in teren pentru a rezolva problemele cauzate de ploaie semnalate de bucuresteni.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari, respectiv cod galben si cod portocaliu de ploi, valabile de marti pana joi.
Avertizarea cod portocaliu de ploi abundente este valabila de marti, de la ora 18.00 si pana miercuri la ora 20.00.
"In judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Prahova, Constanta si Tulcea, precum si in zona de munte aferenta judetului Dambovita se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 50-60 l/mp si pe arii restranse 80-90 l/mp", se arata in informarea transmisa de specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005022 (s)