News Flash:

COD GALBEN de NINSORI SI VISCOL in aproape toata tara, de duminica seara. COD PORTOCALIU in 10 judete. HARTA zonelor afectate

28 Decembrie 2014
1501 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben si cod portocaliu de ninsori, viscol, precipitatii si polei, valabila in nordul, centrul, sudul si estul tarii, incepand de duminica seara pana luni seara, la ora 20:00.

Codul portocaliu de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei este valabil in judetele Buzau, Vrancea, Braila, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, precum si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita si Prahova.

In aceste zone, in a doua parte a noptii de duminica spre luni si in cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 40 - 50 l/mp. Vantul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.

In Capitala si alte 25 de judete din tara, respectiv Ilfov, Giurgiu, Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Valcea, Calarasi, Constanta, Tulcea, Neamt, Suceava, Botosani, Iasi, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Maramures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Caras-Severin, va fi cod galben de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei, in acelasi interval.

Astfel, incepand de duminica seara, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in jumatatea sudica a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei si nordul Olteniei vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada. In Dobrogea, iar in prima parte a noptii si in jumatatea de sud-est a Munteniei, precipitatiile vor fi mixte si se va depune poleii.

In Muntenia, Moldova, Dobrogea si estul Olteniei, vantul se va intensifica si va depasi la rafala 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

Totodata, in sudul Banatului, in a doua parte a zilei de duminica, vantul va avea intensificari cu viteze de 60 – 70 km/h, dupa care va slabi treptat in intensitate.

Galerie Foto


estul tarii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006185 (s)