News Flash:

COD GALBEN de canicula, luni. Bucurestiul si alte 15 judete, afectate de valul de caldura

24 Iulie 2017
887 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula cod
Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit atentionarea meteorologica cod galben de canicula emisa in weekend si pentru ziua de luni, extinzand si numarul judetelor de la noua la 16, inclusiv Bucurestiul.
Atentionarea meteorologica cod galben de canicula a fost valabila sambata, duminica, apoi prelungita si luni, iar judetele vizate sunt Alba, Braila, Gorj, Mehedinti, Arad, Calarasi, Giurgiu, Olt, Ilfov, Caras-Severin, Hunedoara, Bihor, Dolj, Timis, Ialomita si Teleorman.
Meteorologii avertizeaza ca valul de caldura va persista in toata tara, iar disconfortul termic va fi accentuat in vest, sud si sud-est si pe arii restranse in rest. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati.
In Banat, Crisana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei vremea va fi caniculara, cu temperaturi maxime frecvent intre 35 si 37 de grade, mai ridicate pana in jurul a 38 de grade in extremitatea de sud-vest a teritoriului. In aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.
In zonele de deal si de munte, in jumatatea de nord-est si pe arii mai restranse in rest, mai ales in cursul dupa-amiezilor si al noptilor, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata.
 

canicula
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005138 (s)