News Flash:

COD GALBEN de canicula, joi si vineri, in Bucuresti si 31 de judete din tara

5 August 2015
1223 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula
Meteorologii au emis cod galben de canicula, valabil joi si vineri, in toata tara cu exceptia judetelor Constanta, Tulcea, Brasov, Covasna, Harghita, Neamt, Iasi, Botosani, Suceava si Bistrita-Nasaud.
Joi si vineri, in Banat, Crisana, Maramures, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei si jumatatea sudica a Moldovei, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.
 
Miercuri dupa-amiaza, local in sudul si vestul tarii si izolat in centru, disconfortul termic se va accentua si local se vor inregistra temperaturi de 35 - 36 de grade, se arata in atentionarea Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).
JOI
Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza in zonele de campie si podis, mai ales din vestul, sudul tarii si sud-estul tarii, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in zonele montane unde local vor fi averse si descarcari electrice, iar in a doua parte a zilei si, posibil, la inceputul noptii si in regiunile nordice, sud-vestice si centrale, unde astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari mai ales ziua in Dobrogea, Muntenia si sudul Moldovei, iar trecator si in restul teritoriului, in timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 30 si 37 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 12 grade in depresiuni si 25 de grade pe litoral.
BUCURESTI
Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand se va inregistra o temperatura maxima in jurul a 36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 19...21 de grade.
VINERI
Vremea va fi in continuare calduroasa, local caniculara dupa-amiaza in zonele de campie si podis, mai ales din vestul, sudul si sud-estul tarii, unde si disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in zonele montane si in regiunile vestice, unde, cu precadere in cursul dupa-amiezii, pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare ziua, in sud-estul teritoriului si izolat in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28...29 de grade pe litoral si 36...37 de grade in Campia de Vest si Campia Romana, iar cele minime se vor incadra intre 13 si 23 de grade, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei, spre 9 grade.

joi bucuresti vineri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005839 (s)