News Flash:

COD GALBEN de canicula in 19 judete!

27 Iulie 2015
1118 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula2
Vremea caniculara se mentine si luni in toata partea de sud si sud-est a tarii, Capitala si 19 judete fiind sub atentionare de cod galben, iar ploile persista in estul si centrul tarii si la munte, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).
Vremea se va mentine caniculara in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum si in sudul Moldovei. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade.
Vor fi sub atentionare de cod galben judetele: Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Tulcea si Constanta, precum si jumatatea sudica a judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova si o parte insemnata din Buzau si Vrancea.
Totodata, vor mai fi manifestari de instabilitate atmosferica, indeosebi in estul, centrul tarii si la munte.
LA BUCURESTI:
Luni, vremea va fi caniculara dupa-amiaza, iar temperatura maxima se va situa in jurul valori de 36 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si noaptea cand vor fi conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura minima va fi de 21...23 de grade.
MARTI
Marti, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile sudice si sud-estice canicula si disconfortul termic vor persista. Cerul va fi variabil cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea cand pe arii restranse la munte si izolat in restul teritoriului vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 de grade in Maramures si 38 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 12 si 25 de grade, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006627 (s)