News Flash:

CNAS: 5,5 milioane carduri au fost predate asiguratilor

17 Octombrie 2014
598 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 5,5 milioane de carduri de sanatate au fost predate asiguratilor, din cele 10 milioane preluate de Posta Romana, informeaza un comunicat de presa al CNAS remis vineri AGERPRES.
"Din datele furnizate de CN Posta Romana privind stadiul de distribuire a cardului national de sanatate, va informam ca din data de 19 septembrie si pana in prezent Posta Romana a preluat peste 10 milioane de carduri de sanatate, dintre care peste 5,5 milioane de carduri au fost predate asiguratilor", sustine CNAS.
Totodata, aproximativ 4,5 milioane de carduri preluate de Posta Romana se afla in prelucrare si vor fi livrate conform graficului.
"Rata de distribuire a cardului national de sanatate este in acest moment de peste 85%. Procesul de predare-primire a cardurilor de sanatate in vederea distribuirii continua conform organizarii interne a CN Posta Romana, in conformitate cu acordul cadru si contractele subsecvente incheiate cu CNAS si casele de asigurari de sanatate. CN Posta Romana va efectua servicii de preluare, sortare, transport si distribuire a trimiterilor postale continand cardurile nationale de asigurari sociale de sanatate pentru aproximativ 12,5 milioane de carduri tiparite pentru persoanele asigurate cu varsta de peste 18 ani", se mai arata in comunicat.
Conform graficului de predare-primire, sunt preluate in reteaua postala cate 6-700.000 de carduri pe zi. In termen de 20 de zile lucratoare de la receptionarea cardurilor de sanatate, CN Posta Romana se obliga sa distribuie cardul de sanatate catre asigurati.
Cardul de sanatate va fi inmanat titularului in baza unui act de identitate si a semnaturii de primire. In situatia in care, dupa minim doua prezentari la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat asiguratului, acesta va fi predat casei teritoriale in evidenta careia se afla asiguratul.
Avizul pe care operatorul postal il lasa la domiciliul asiguratului in cazul in care nu va fi gasit, va contine numarul de telefon al factorului postal, astfel incat asiguratul sa il poata contacta, in vederea stabilirii detaliilor privind modalitatea de distribuire.
Daca in intervalul celor 20 de zile cardul nu a putut fi predat, asiguratul poate sa isi ridice personal cardul de sanatate de la casa de asigurari in a carei evidenta se afla, dupa un termen de 10 zile lucratoare, pe care CN Posta Romana il are la dispozitie pentru a preda cardul casei de asigurari.
Tiparirea si distribuirea cardului national vor continua in urmatorii patru ani pentru persoanele care vor implini varsta de 18 ani si/sau vor dobandi calitatea de asigurat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1013 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039636 (s)