News Flash:

CNA le reaminteste posturilor de televiziune si radio ca au obligatia de a isi adapta programele la zilele de doliu national

7 Decembrie 2017
774 Vizualizari | 0 Comentarii
doliu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) le reaminteşte posturilor de televiziune şi radio că au obligaţia de a îşi adapta programele în mod corespunzător pe 14, 15 şi 16 decembrie, zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai I al României.

„Ca urmare a Hotărârii Guvernului nr. 870 din 06.12.2017 prin care zilele de 14, 15 şi 16 decembrie 2017 au fost declarate zile de doliu naţional pe teritoriul României în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, Consiliul Naţional al Audiovizualului reaminteşte posturilor de radio şi de televiziune obligaţia de a-şi adapta programele în mod corespunzător”, a transmis CNA, printr-un comunicat de presă.

Consiliul le-a cerut radiodifuzorilor, marţi, să trateze cu decenţă şi responsabilitate încetarea din viaţă a Regelui Mihai I. Instituţia a atras atenţia că va monitoriza programele transmise în aceste zile de către posturile de radio şi de televiziune.

„După încetarea din viaţă a Majestăţii Sale Regele Mihai I, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului le reamintesc radiodifuzorilor obligaţia de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, dreptul la viaţă privată - prevăzute în legislaţia audiovizualului – şi de a trata cu decenţă şi responsabilitate aceste momente triste ale istoriei României”, a transmis, marţi, CNA.

„CNA atrage atenţia radiodifuzorilor că în perioada de doliu naţional programele audiovizuale vor trebui adaptate în mod corespunzător. Precizăm că CNA va monitoriza programele transmise în aceste zile de către posturile de radio şi de televiziune”, a mai arătat acel comunicatul de presă.

Casa Regală a anunţat că Regele Mihai I a murit marţi, la ora 13.00, ora României. Regele împlinise în 25 octombrie vârsta de 96 de ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004131 (s)