News Flash:

Clinica II Chirurgie Timisoara va avea un robot pentru operatii laparoscopice

23 Noiembrie 2014
851 Vizualizari | 1 Comentarii
Din primavara anului 2015, la Clinica II Chirurgie de la Spitalul Judetean Timisoara va functiona un robot de ultima generatie, cu care medicii vor putea realiza mai usor operatii laparoscopice.
La proiectul european, in valoare de 4 milioane de euro, in cadrul caruia va fi achizitionat robotul, s-a lucrat aproape un an si jumatate. Robotul costa peste 1,5 milioane de euro. S-a semnat contractul, pe SEAP probabil ca in primavara lui 2015 robotul va fi in Timisoara.
Proiectul european Robocape (Studiu multicentric privind utilizarea abordului robotic in corelarea scaderii nivelului de adipokine circulante din obezitate cu riscul aparitiei cancerului pelvin) consta si in realizarea unui laborator de anatomie patologica dotat cu aparatura necesara pentru studiul tumorilor maligne si un laborator pentru prelevari endoscopice, scrie tion.ro.
Robotul este unul de ultima generatie, extrem de performant. In Europa mai este unul singur de acest fel.
“Proiectul pe care-l avem la Clinica II Chirurgie este un proiect extrem de ambitios, un proiect care ne va aduce intr-un club extrem de select al chirurgiei minim-invazive, chirurgia robotica. Robotul permite performante mult mai mari si lucrurile sunt destul de avansate”, a spus Lazar Fulger, seful Clinicii II Chirurgie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Lili  | #66
Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: enache_lili2014@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0974 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029326 (s)