News Flash:

Clase de excelenta pentru liceenii din judetul Timis, coordonate de profesori universitari

3 Aprilie 2015
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
 Universitatea de Vest Timisoara (UVT) isi pregateste viitorii studenti inca de pe bancile liceului si in acest scop se vor infiinta trei clase de excelenta din anul scolar 2015-2016, pornind cu clasa a IX-a, la Colegiul National Banatean (CNB), care vor fi ghidate de profesori universitari. 
"Ne adresam elevilor buni si excelenti. (...). Invatamantul actual din Romania e un sistem social, nu unul de performanta, e o 'masificare', nu o miscare care are ca rol de promovare a elitelor, nu de a crea repere de performanta. Noi consideram ca elevii trebuie selectati din vreme", a declarat joi prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT. 
Universitatea impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Timis vor colabora, in baza unui protocol, cu 
CNB din Timisoara, cele trei clase de la acest liceu urmand sa treaca sub indrumarea UVT pana se va crea primul ciclu "de excelenta", incepand cu clasa a IX-a pana se va ajunge cu acei elevi in clasa a XII-a, sistemul fiind unul perpetuu. Liceenii vor fi consiliati si coordonati de masteranzi sau doctoranzi de la UVT si vor participa efectiv la cursuri. De asemenea, vor putea sa foloseasca inclusiv laboratoarele UVT. 

Elevii care vor dori sa faca parte din aceste clase vor avea de bifat o optiune in acest sens pe fisele de inscriere. 
"Ce ne propunem din a clasa a IX-a pana intr-a XII-a este sa lucram cu aceste clase, sa oferim candidati buni pentru cele zece facultati ale UVT. Oferim pregatire gratuit elevilor din aceste clase. Se va stabili cum, la ce discipline, ei vor participa la activitati chiar in cadrul UVT', a adaugat prof. univ. dr. Marilen Pirtea. 
Rectorul a remarcat si faptul ca, desi sunt elevi buni, partea practica nu poate fi satisfacuta, intrucat laboratoarele de chimie, fizica sau informatica din licee lasa de dorit, iar aceste ore le vor putea face in UVT, inclusiv ore de pedagogie. 
"Calitatea unui liceu nu se masoara doar numarand olimpicii. Sunt mult mai multe resurse. Vor fi trei profile de clase: matematica-informatica, stiintele naturii, respectiv stiinte sociale. Vor avea loc intalniri cu parintii si le vom expune caracteristicile acestor scoli, la inscriere va fi o optiune de completat pentru a se intra la aceasta clasa. Va urma un interviu motivational si va fi importanta nu neaparat nota la capacitate, ci modul in care isi sustin optiunea", a declarat Sorin Ionescu, directorul CNB Timisoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005032 (s)