News Flash:

Citeste numerele de pe eticheta fructelor si apoi decide daca le cumperi sau nu. Ce semnifica aceste numere

9 Martie 2018
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
fruct

Etichetele care insotesc fructele apetisante de pe rafturile magazinelor contin informatii importante despre felul in care au fost crescute fructele sau legumele respective. Cunoscand semnificatia lor, vei sti sa faci diferenta intre fructele crescute organic si cele modificate genetic.

Exista numeroase studii si cercetari stiintifice care au demonstrat ca OMG-urile sunt extrem de daunatoare pentru sanatatea umana.

Indiferent de faptul ca exista multe dovezi care arata efectul daunator al unor astfel de produse, tot mai multe alimente s-au dovedit a fi modificate genetic, in special cand vine vorba de fructe si legume.

Fiecare fruct are o eticheta si numere care contin informatii importante despre produsele respective. La fructe, aceste numere se numesc PLU (Product Looking Number).

Eticheta are mai multe numere – iata ce inseamna fiecare dintre ele:

Numarul 3 sau 4

Aceste cifre indica faptul ca fructele sau legumele respective NU sunt modificate genetic, dar se gasesc in ferme, iar in timpul procesului de crestere, au fost utilizate substante chimice si pesticide.

Produsul a fost cultivat in a doua jumatate a secolului XX, iar ingrasamintele artificiale au fost folosite probabil in cresterea acestuia, daca eticheta incepe cu numerele 3 sau 4.

Numarul 9

Acest numar indica faptul ca fructele sunt organice si au fost crescute fara substante chimice.

In cazul in care eticheta contine 5 cifre, si codul numeric incepe cu numarul 9, atunci acea productie a fost cultivata in mod traditional, timp de mii de ani, si produsele au fost crescute organic.

Ingrasamintele si pesticidele nu au fost deloc utilizate in acest proces.

Numarul 8

Daca eticheta contine un cod numeric de 5 cifre si incepe cu numarul 8, asta inseamna ca produsul alimentar a fost modificat genetic.

Desi este aproape imposibil sa distingi in intregime aceste alimente crescute organic fata de cele modificate genetic, nu ar fi rau ca de azi inainte sa acorzi mai multa atentie etichetelor.

Aminteste-ti sa cumperi doar fructe si legume ale caror cod incepe cu cifra 9 si insumeaza 5 cifre! Acestea sunt singurele fructe si legume pe care le vrei pentru tine si pentru familia ta si pe care ar trebui sa le cauti mereu la raionul din supermarket.

Sursa: radiosimplu.ro


numarul 9 numarul 8
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006010 (s)