News Flash:

Circa 300.000 de turisti romani pleaca in vacanta de Craciun si Revelion. Destinatiile vedeta raman statiunile de pe Valea Prahovei, dar si Londra, Roma, Viena, Paris si tarile exotice

22 Decembrie 2017
809 Vizualizari | 0 Comentarii
munte

Numarul turistilor romani care aleg sa mearga in vacanta de Craciun si Revelion creste in acest an cu 20-30% fata de anul trecut, consultantii in turism si touroperatorii consultati de News.ro estimand ca in acest an circa 300.000 de turisti vor alege destinatiile interne, dar si cele din strainatate. Cele mai cautate locatii sunt statiunile de pe Valea Prahovei, pensiunile rurale din Bucovina si Bran-Moeciu, unde pachetele s-au vandut inca de acum cateva luni, dar la fel de solicitate au fost si orasele europene unde se organizeaza targurile traditionale de Craciun, precum Viena, Budapesta, Paris, iar pentru Revelion romanii au optat pentru locurile exotice precum Thailanda, Republica Dominicana, Maldive ori Dubai, unde o vacanta ajunge si la 3.000 de euro, spun specialistii consultati de News.ro.
Un city break pentru Craciun la Roma cumparat cu jumatate de an inainte a costat 330 euro, pachet pentru doua persoane, cu zbor si cazare doua nopti, iar un city break rezervat pentru Revelion achizitionat in primavara, avand ca destinatie Larnaca, costat 270 euro. In pachet au fost incluse trei nopti cazare si biletul de avion pentru doua persoane.

"Romanii merg aproape peste tot. De Craciun, la noi (Paralela 45, n.r.) vedetele au fost cele doua chartere pentru Laponia, cu plecare in 18 si 22 decembrie. De Revelion, au fost foarte multe vacante exotice, in Thailanda, Singapore- Bintan, Maldive, Mauritius, Insula Sal, foarte multe locuri si plecari pe Dubai, din Bucuresti si Cluj, charter Antalya. Este o crestere de peste 20% a numarului de persoane care petrec Revelionul in strainatate. In Romania, sunt multe locuri unde merg romanii, de la Valea Prahovei la zona Branului, la pensiunile din Bucovina”, a declarat pentru News.ro Alin Burcea, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

La randul sau, Traian Badulescu, consultant in turism, spune ca se remarca o crestere atat pe partea de turism intern, cat si extern.

”Agentiile de turism au vandut cu intre 5 si 30% mai mult, in functie de destinatie. Putem vorbi de circa 300.000 de turisti in perioada de Craciun si de Revelion, dintre care circa 70.000 au ales destinatii externe. Pe intern s-au vandut bine pensiunile rurale si agroturistice si, fireste, statiunilor montane. Au fost oferte de early booking pana pe 31 octombrie si multi romani au profitat. Am observat ca romanii au rezervat si mai din timp in acest an, in special pentru pachetele turistice mai ieftine”, afirma Badulescu.

El precizeaza ca pe litoral, in acest an sunt mai multe structuri de cazare deschise de sarbatori decat anii precedenti, la fel si in Delta Dunarii.

”Pe extern, vedetele sunt Dubai in particular si Emiratele Arabe Unite in general alaturi de alte destinatii exotice si calde precum Cuba, Thailanda, Republica Dominicana, Singapore, Maldive, Maroc, Tenerife, Madeira. Fireste, circuitele pietelor de Craciun din Europa si city break-urile in orase precum Viena, Budapesta, Roma, Lisabona, Amsterdam, Paris, Istanbul, Praga, Londra sau Barcelona sunt la mare cautare”, adauga consultantul in turism.

In ceea ce priveste destinatiile exotice, compania Eturia, touroperator specializat pe acest segment, arata ca inregistreaza o crestere de 40% a numarului de turisti care merg in tari exotice de sarbatori.

”Turistii Eturia aleg pentru Craciun si Revelion destinatii exotice precum Maldive, Mauritius, Republica Dominicana, Cuba, Thailanda, Brazilia, Vietnam, Tanzania. Noi vom avea in acest an circa 800 de turisti in aceste destinatii, de sarbatori”, a declarat pentru News.ro Sorin Stoica, director general Eturia.

El spune ca pentru aceasta perioada a sarbatorilor de iarna cele mai cautate destinatii calde de plaja sunt cele din Caraibe si Oceanul Indian.

”La nivelul agentiei noastre am identificat si clienti care cauta vacante active de tipul: safari in Africa, trekking in Patagonia, wildlife in Amazon, circuite culturale in India, Vietnam sau Thailanda. Tariful unui pachet de vacanta de relaxare de zece zile este intre 1.800 si 2.500 euro/persoana.Un pachet de tip circuit de 12 zile este intre 2.000 si 3.000 euro”, spune oficialul Eturia.

La randul sau, Christian Tour, una din cele mai mari agentii de turism din tara, precizeaza ca foarte cautate de Craciun sunt pietele de Craciun din Budapesta si Viena, iar de Revelion, romanii merg fie la schi in statiunile europene, fie in destinatii calde, Dubai, Thailanda, Maldive.

”Un Revelion in Romania pleaca de la 600 de lei de persoana si ajunge la 3.500 euro de persoana, daca vorbim de o vacanta la bungalow in Maldive”, a declarat pentru News.ro Marius Pandel, director general al touroperatorului.

Un studiu realizat de touroperatorul Christian Tour arata ca peste 50% din vacantele pe care romanii le fac cadou cu diverse ocazii sunt daruite de Craciun sau de Revelion. Pentru aceste daruri inedite de sarbatori opteaza atat companiile, care isi rasplatesc astfel cei mai buni angajati, cat si persoanele fizice, care vor sa-i surprinda pe cei dragi cu un cadou iesit din comun.

Chiar daca sunt acordate de Craciun sau de Revelion, pachetele de vacanta facute cadou nu sunt rezervate neaparat pentru perioada sarbatorilor de iarna.

De asemenea, conform unei analize a agentie de turism online Vola.ro, romanii au ales pentru petrecerea sarbatorilor din acest an destinatii europene consacrate, precum Londra si Roma, insa si-au indreptat atentia si spre destinatii mai putin cunoscute, precum Lisabona, Catania – Sicilia si Bologna.

Londra ramane cea mai populara destinatie catre care romanii zboara de Craciun, compania aratand ca peste 10% dintre biletele emise de Vola.ro cu plecare in perioada Craciunului au ca destinatie capitala Marii Britanii. Pentru Revelion, cea mai populara destinatie este Roma. 

In topul preferintelor romanilor se mai numara si Bruxelles, Milano sau Madrid. 

Destinatiile exotice au inregistrat o crestere cu 25% fata de totalul rezervarilor de anul trecut. Preferintele romanilor se indreapta in special spre destinatii cu plaja precum Thailanda sau Maldive. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006139 (s)