News Flash:

Ciolos: Sanatatea are o problema sistemica; trebuie spitale noi, inclusiv prin parteneriate public-privat

3 Octombrie 2016
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos2
Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni, la Cluj, ca medicina din Romania are o problema sistemica si ca aceasta trebuie abordata frontal, prin constructia de unitati medicale noi, inclusiv prin parteneriate de tipul public-privat.
Dincolo de resursele umane, am identificat si suntem constienti de faptul ca avem o problema de infrastructura in sistemul de sanatate, care, la fel, trebuie abordata frontal. Chiar si problema infectiilor nosocomiale, dincolo de chestiuni legate de regulamente, de proceduri, de practici in spitale si in unitatile de sanatate publica, trebuie sa recunoastem ca avem in primul rand o problema sistemica, o problema de infrastructura, care, daca nu e abordata frontal, nu vom putea rezolva nici aceasta problema si nici alte probleme cu care ne confruntam. Avem nevoie nu doar de a moderniza anumite spitale, ci si de a reconstrui anumite spitale, lucru care nu s-a mai intamplat de decenii in Romania. Am incercat sa peticim ceea ce aveam cu resursele limitate, fara o abordare strategica', a spus Dacian Ciolos.
El a adaugat ca in sistemul medical e nevoie de investitii, de bugete si alocari multianuale, precum si de atragerea investitiilor private.
'Ne propunem sa venim cu o abordare strategica, cu o strategie si cu criterii de alocare a investitiilor si cu o abordare multianuala a acestor investitii. (...) Intentionam sa folosim, sper cu succes de data asta, pentru prima data, sistemul de finantare public-privat, pentru a veni cu investitii noi in spitale. (...) Speram ca prin acest sistem sa reusim in anii care vin sa stimulam cat mai multe constructii noi de spitale, nu numai in orasele mari, ci si in orasele mai mici', a completat Dacian Ciolos.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011996 (s)