News Flash:

Ciolos CONTESTA la CCR MARIREA salariilor

8 Noiembrie 2016
1251 Vizualizari | 1 Comentarii
ciolos
Guvernul CONTESTA la CCR majorarea salariilor. Premierul Dacian Ciolos a afirmat astazi ca „legislatia spune ca e nevoie de punctul de vedere al guvernului” si „nu s-a facut o dezbatere reala, transparenta a amendamentelor”. 

Ciolos considera, totodata, ca e esentiala corectarea unor inechitati, insa „legea nu permite mariri de salarii cu sase luni inainte de vot”. 


"Nu se poate ca parlamentarii sa nu fi stiut de legea responsabilitatii fiscal bugetare care spune ca cu sase luni inainte de alegeri nu mai pot fi votate majorari salariale.  Daca se voia ca aceasta lege sa fie legala s-ar fi urmat procedura bicamerala. Legea a fost modificata substantial in Camera Deputatilor fara ca Senatul sa fie din nou consultat si sa se ceara votul senatorilor. Daca s-ar fi dorit o modificare a OUG 20 care sa fie aplicabila s-ar fi tinut cont de aceste prevederi legale. (...) Guvernul nu contesta nevoia de ajustare, de marire a salariilor in anumite sectoare, precum sanatate, educatie. De asta am venit cu OUG 20.  Insa am spus atunci ca ceea ce este esential este corectarea unor inechitati. (...)Inainte de alegeri se arunca in ochii salariatilor niste procente pentru cresteri salariale care nu intotdeauna se respecta. (...) Asa cum a fost ea modificata, aceasta lege adanceste inechitatile salariale”, a declarat Ciolos, la Palatul Victoria.


"(...)O abordare populista, electorala a politicii salariale, fara o analiza in spate, risca din nou sa puna in pericol capacitatea parlamentului care vine sa adopte si sa aplice o lege a salarizarii unitare. Cerem un control de constitutionalitate a acestei legi care a fost adoptata Aceasta solicitare vizeaza doar legea care modifica OUG, si nu OUG in sine. (...) Aceste modificari facute pe picior trebuie verificate de CCR”, a mai spus Dacian Ciolos.


Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, luni, Ordonanta 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevad majorari salariale in Educatie si Sanatate in medie cu 15%.

guvernul ccr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005989 (s)