News Flash:

Ciolos: "Am decis sa trimit raportul Inspectiei Sanitare de Stat si la Parchet"

13 Mai 2016
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
dacian ciolos2
Premierul Dacian Ciolos a declarat, vineri, ca directorul SRI i-a prezentat o sinteza a informatiilor detinute de serviciu privind situatia din spitale si notele pe care le-a transmis in ultimii ani autoritatilor.
Premierul Dacian Ciolos a facut acests precizari dupa ce a fost la Ministerul Sanatatii impreuna cu corpul sau de control.
"Am primit mai multe informatii in aceste zile si de la Serviciul Roman de Informatii. Apropo, domnul director (Eduard Hellvig-n.r.) mi-a aratat ca in ultimii ani a trimis autoritatilor guvernamentale mai multe informari legate inclusiv de infectiile nosocomiale. L-am rugat sa-mi trimita o sinteza si mi-a trimis acum o sinteza a informatiilor pe care le avea, inclusiv potentiale probleme la modul cum s-au negociat si semnat anumite contracte", a spus Ciolos, vineri, dupa ce a avut o sedinta la Ministerul Sanatatii.
Guvernul a sesizat Parchetul in legatura cu raportul privind produsele Hexi Pharma, a anuntat vineri premierul Dacian Ciolos.
"Am decis sa trimit raportul Inspectiei Sanitare de Stat si la Parchet, sa fie acolo, la dosar, cu celelalte informatii pe care Parchetul le-a mai obtinut", a spus premierul.
Anuntul a fost facut dupa ce seful Executivului a fost, impreuna cu corpul de control, la Ministerul Sanatatii pentru a verifica documentele privind contractele de achizitii.
Dacian Ciolos a anuntat ca saptamana viitoare vor fi luate masuri privind achizitiile publice in domeniul sanatatii, inclusiv al produselor biocide.
"Pana la sfarsitul saptamanii viitoare o sa venim cu proceduri noi legate de achizitiile publice ale biocidelor. Se lucreaza in momentul de fata la niste specificatii tehnice standard care vor sta la baza unui ordin al presedintelui ANAF, pe baza carora se vor face aceste achizitii tocmai pentru a evita probleme aparute si in trecut cu anumite contracte cu dedicatii si am cerut totodata conducerii ministerului, secretariatului general, sa-mi faca o evaluare si cu alte tipuri de achizitii care se pot face pe baza acelorasi proceduri standardizate, pentru mai multa transparenta si pentru mai multa claritate", a spus Ciolos.
Premierul a cerut conducerii Ministerului Sanatatii, dar va cere si autoritatilor publice locale sa faca audit pe contracte, in primul rand pe cele pentru biocide, dar nu numai, in spitalele care sunt in subordinea lor.
Seful Executivului a mai spus ca cei care vor continua sa foloseasca produsele Hexi Pharma o fac pe raspunderea lor, amintind ca unele spitale sunt in subordinea Ministerului Sanatatii, iar altele in subordinea primariilor.
"Dispozitia autoritatilor e foarte clara. Daca mai sunt unii care le folosesc, o fac pe raspunderea lor", a spus Ciolos.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005735 (s)