News Flash:

Ciobanii se pregatesc de proteste

17 August 2016
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
cioban
Federatia Oierilor de Munte (FOMR) ameninta ca reprezentantii sai vor relua protestele la Bucuresti, in luna septembrie, daca autoritatile nu vor modifica Legea Vanatorii, astfel incat fermierii sa poata fi cat mai rapid despagubiti in urma pagubelor produse de animalele salbatice.

"In ultimele zile am primit zeci de apeluri de la membri ai federatiei noastre din judetele HarghitaCaras-SeverinMuresSalajBistrita-NasaudMaramuresValceaBrasov etc., prin care suntem anuntati de situatia disperata in care se afla fermierii din cauza distrugerilor provocate de atacurile porcilor mistreti, ale lupilor si ursilor, atacuri care nu numai ca omoara animalele domestice, dar pun intr-un real pericol zeci de vieti omenesti. Doar din randul membrilor nostri, am fost informati de 29 de atacuri ale ursilor care s-au soldat cu 6 internari in spital si un decedat, din randul ciobanilor. De asemenea, in judetul Brasov au fost semnalate atacuri ale lupilor, numai in zona Sacele rapind 300 de oi in ultimele 7 zile", se mentioneaza intr-un comunicat al federatiei remis AGERPRES.


Potrivit sursei citate, principala problema pleaca de la faptul ca administratorii fondurilor de vanatoare nu hranesc animalele, iar cand o fac, utilizeaza carne si dulciuri expirate cu continut ridicat de proteina in cazul ursilor, desi este interzis, stimulandu-le premisele de a ataca animalele domestice, populatia si creste capacitatea de a se inmulti usor si repede. 

federatia oierilor munte fomr bucuresti harghita caras severin mures
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007435 (s)