News Flash:

Cinematograful Bela Lugosi se deschide pentru public

12 Aprilie 2015
1286 Vizualizari | 0 Comentarii

Fostul Cinema Victoria din municipiul Lugoj, care a fost reabilitat, modernizat si rebotezat, primind numele celebrului actor care l-a intruchipat pe Dracula, va fi in sfarsit deschis pentru public, la aproape un an de cand s-a taiat panglica de inaugurare. Lugojenii vor putea merge la film, de joi, la Cinematograful Bela Lugosi, un obiectiv in care primaria a investit aproximativ 1 milion de euro.

Cinematograful Bela Lugosi din municipiul Lugoj se va deschide, joi, 9 aprilie, dupa ani de asteptari, cu filmul 3D „Insurgent”, anunta reprezentantii municipalitatii.

Vechiul Cinema Victoria de pe strada Alexandru Mocioni a trecut prin ample lucrari de reabilitare si modernizare, o investitie de aproximativ 1 milion de euro. In prezent, dispune de sisteme de cinema 2D/3D de ultima generatie, de doua sali ultramoderne, de 60 si de 90 de locuri, precum si de un spatiu dedicat copiilor, cu aproximativ 30 de locuri.

Noul Cinematograf Bela Lugosi a fost inaugurat in primavara anului trecut, in 17 aprilie 2014 s-a taiat panglica, dar ulterior nu a fost accesibil pentru cinefili. Mai erau inca lucrari de executat, nu erau intrunite toate conditiile pentru a se putea proiecta filme, acreditarile necesare si contracte cu casele de distributie, si nici personal contractat.

De amenajarea cinematografului – reabilitarea cladirii si punerea in functiune a vechiului Cinema Victoria, contract atribuit in decembrie 2012, s-a ocupat o firma din Voluntari, Avitech Co SRL, firma perchezitionata la inceputul acestui an de procurorii DNA intr-un dosar in care a aparut si o societate apartinand fratelui deputatului Sebastian Ghita. Potrivit DNA, cauza viza „suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie” in legatura cu o licitatie organizata de Ministerul Educatiei, in 2013, pentru Internet in scoli, un proiect de 33 de milioane de euro finantat din fonduri europene.

Revenind la cinematograful lugojean, primul film care va rula va fi „Insurgent” (3D) – joi si vineri de la orele 17, respectiv 20, iar sambata cinefilii vor putea vedea, pe langa aceasta productie, de la orele 18 si 20, si pelicula „Get Hard” (2D), de la ora 19.

Biletele se vor putea procura de la casieria cinematografului, in ziua in care ruleaza filmul, incepand cu ora 15.00, anunta autoritatile locale.

Pretul unui bilet va fi de 15 lei in cazul filmelor 3D si de 10 lei pentru cele 2D la Cinematograful Bela Lugosi. Prescolarii, elevii, studentii si pensionarii vor beneficia de reducere – vor plati jumatate din pretul biletelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006289 (s)