News Flash:

Cine va pazi autostrazile din Banat si Ardeal? Doua firme din Timisoara au castigat licitatia

12 August 2014
724 Vizualizari | 0 Comentarii
Doua societati timisorene sunt principalele castigatoare ale contractelor pentru paza loturilor de autostrada functionale pe A1. Compania de drumuri va plati 4,5 milioane de lei pentru paza a 183 de kilometri de autostrada.
CNADNR va plati 4,53 milioane lei (1,02 milioane euro), cu TVA, pentru servicii de paza a patrimoniului a 183 de kilometri de autostrada, pe o perioada de un an, in cadrul a sase contracte atribuite in perioada 30 iulie – 6 august. Acordurile au fost adjudecate prin licitatie deschisa si vor fi finantate de CNADNR din fonduri proprii.
Pentru primul lot al autostrazii Orastie – Sibiu, de 22,2 km, a fost selectata firma timisoreana WBC Box Guard, care va incasa 550.566 lei.
WBC Box Guard a mai castigat alte doua contracte, pentru paza patrimoniului pe Deva – Orastie (34,6 km), in valoare de 640.969 lei, respectiv pentru Lugoj – Deva lot 1 (27,7 km) si drum de legatura cu profil de autostrada (10,5 km), care ii va genera incasari de 794.619 lei.
Contractele pentru Nadlac – Arad si drum de legatura lot 2 (16,6 km), respectiv pentru Timisoara – Lugoj lot 1 (9,5 km), Arad – Timisoara (32,2 km) si varianta de ocolire a municipiului Arad (10 km) au fost atribuite catre R.A.O. Security. Firma de paza va primi 706.143 lei pentru primul acord si 1,29 milioane lei pentru al doilea.
Sumele aferente contractelor nu includ TVA.
Primele doua loturi ale Autostrazii Orastie – Sibiu, primul lot Lugoj – Deva si tronsonul 2 de la Deva – Orastie (Simeria – Orastie) au fost inaugurate anul trecut, primul lot Timisoara – Lugoj si varianta de ocolire a municipiului Arad au fost deschise in 2012, iar Arad – Timisoara a fost finalizata in 2011. Contractul pentru lotul 2 al autostrazii Nadlac – Arad, a fost reziliat de CNADNR in vara anului trecut, desi era aproape de finalizare, din cauza falimentului constructorului austriac Alpine Bau.Valoarea estimata a acordurilor a fost de 7,2 milioane lei (1,6 millioane euro), cu TVA.
Paza urmeaza sa fie asigurata fara intrerupere, modul de organizare si schimburile fiind decise de prestatori, scrie Tion.ro.
Potrivit datelor din caietele de sarcini, CNADNR solicita pentru fiecare tronson de autostrada pana la trei echipaje mobile, cat si posturi fixe, in unele cazuri. Serviciile ar urma sa fie asigurate de un numar de 40 de posturi, dintre care 22 pentru agenti de paza si 18 pentru soferi.
Pentru patrulare, echipajele vor fi formate din doua persoane (conducator auto si agent de paza), iar paza fixa va fi asigurata de un singur agent.
Conform datelor din caietul de sarcini, firmele de profil vor trebui sa previna furturile sau deteriorarile, precum si depozitarea gunoaielor pe autostrada si in zonele de siguranta.

a1 compania cnadnr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033207 (s)