News Flash:

Cine este cel mai bun profesor din lume si ce premiu fabulos a castigat

14 Martie 2016
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi cl 3
Hanan Al Hroub, profesoara palestininana in ciclul primar,care a crescut intr-o tabara de refugiati in tara natala, a castigat premiul Global Teacher Prize, de un milion de dolari, decernat pentru "o contributie exceptionala" in profesia sa, fiind desemnata "cel mai bun profesor al anului", conform CNN.

Premiul pentru "cel mai bun profesor din lume" din anul 2016, a fost decernat profesoarei palestiniene Hanan Al Hroub, in cadrul galei Global Teacher Prize, care a avut loc pe pe 13 martie in Dubai.
Hroub, nascut in Betleem, a aceeptat trofeul pe care a recunoscut ca il considera "un merit al tuturor prefesorilor in general si al profesorilor palestinieni in particular".
"Trebuie sa crezi in ideile tale, sa muncesti pentru materializarea lor, sa-i convingi pe altii ca ideile sunt utile umanitatii si sa le raspandesti in lume, astfel incat sa te regasesti pe tine.", a spus profesoara in cadrul evenimentului, conform unui material realizat de CNN.
Hanan Al Hroub a devenit profesoara dupa ce asupra sotului si copiilor sai a fost deschis un foc armat, in timp ce se intorceau acasa dinspre scoala."Intamplarea le-a transformat copiilor mei comportamentul, personalitatile si performantele academice.", marturiseste Hroub intr-o inregistrare video."Simteam ca sunt singura in aceasta incercare de a-i face pe copiii mei sa treaca peste incident. Niciun profesor nu a fost preocupat sa-i vindece de suferinta si sa-i puna pe picioare pe copii.", a mai spus Hroub.
Desi nu a primit sprijin din partea sistemului de educatie de stat, dupa acest incident, Hanan Al Hroub s-a gandit sa inventeze jocuri pentru a reduce tensiunea si pentru a le tamadui teama copiilor sai. Obisnuia sa-i invite si pe copiii vecinilor sa participe in jocurile inventate de ea. Treptat, comportamentul copiilor si notele acestora au inceput sa se amelioreze. Acum, Hanan preda prin prisma jocului pentru a-i invata pe copii sa inlature si sa respinga violenta.
"Unii copii nu experimenteaza probabil violenta, arestul, asaltul, controlul militar pe pielea lor, cum se intampla in tara noastra, insa o vad la televizor si pe platformele retelelor de socializare, deci tot ii afecteaza. Le spun tuturor profesorilor, fie ca sunt sau nu palestinieni, ca datoria noastra este umana si umanitara, tintele, scopurile noastre sunt nobile. Trebuie sa me educam copiii ca singurele noastre arme sunt educatia si cunoasterea.", a mai afirmat Hanan Al Hroub.
Papa Francisc a anuntat in cadrul unei videoconferinte ca Hroub a castigat premiul. Suveranul pontif a precizat ca, in viziunea sa, o tinta a educatiei este sa invete copiii sa se joace pentru a invata socializarea si "bucuria vietii".
Celebritati precum actorii Parineeti Chopra, Matthew McConaughey si Salma Hayek au fost prezenti la ceremonia desfasurata la Dubai. Castigatorul a fost ales de o pepiniera ce include educatori, antreprenori si oameni de stiinta.
Premiul a fost creat de organizatia non-profit Varkey Foundation, fondata de antreprenorul din Dubai, Sunny Varkey. Fundatia isi propune sa "perfectioneze standardele educatiei pentru copiii defavorizati din toata lumea".

Galerie Foto

Hanan_Al_Hroub
premiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006433 (s)