News Flash:

Cine era copilotul sinucigas al zborului Germanwings 9525

26 Martie 2015
1709 Vizualizari | 0 Comentarii
Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care s-a prabusit marti in Alpii francezi, a fost manevrat, in ultimele minute de zbor, de copilotul Andreas Lubitz, potrivit procurorului francez care ancheteaza accidentul aviatic.
Andreas Lubitz, in varsta de 28 de ani, originar din orasul Montabaur, in landul german Renania-Palatinat, a fost pasionat de zbor din adolescenta, cand a devenit membru al unui club de aviatie.
Lubitz  "a devenit membru al clubului de aviatie in adolescenta, pentru a-si indeplini visul de a zbura", potrivit unei declaratii date publicitatii pe site-ul propriu de catre clubul Luftsportclub Westerwald, al carui membru a fost copilotul.
"Si-a indeplinit visul pentru care a platit acum prea scump, cu propria sa viata", mai scrie pesite-ul clubului, potrivit editiei online a Wall Street Journal.
Copilotul Andreas Lubitz avea o experienta de doar 630 de ore de zbor pe avioane de tip Airbus A320 si s-a angajat in cadrul companiei Germanwings in septembrie 2013, dupa absolvirea cursurilor de pilotaj ale Scolii de aviatie a Lufthansa din Bremen.
Autoritatile din orasul Montabaur au dat publicitatii, joi, o declaratie in care ofera condoleante familiei, dar oficialii nu l-au identificat formal pe copilot ca fiind Andreas Lubitz. Primarita din Montabaur, Gabriele Wieland, a declarat ca tanarul copilot locuia cu parintii, dar avea si o locuinta personala la Dusseldorf.
Germanwings si compania mama Lufthansa au refuzat sa faca publice numele pilotilor si orice alte detalii, inaintea conferintei de presa sustinute de anchetatorii francezi ai dezastrului aviatic.
Pe de alta parte, procurorul francez care conduce ancheta privind prabusirea avionului Germanwings a confirmat identitatea copilotului.
Presa germana l-a identificat pe pilotul aeronavei doar cu prenumele si initiala numelui, Patrick S.
Potrivit cotidianului germana Bild, Patrick S., tata a doi copii, a lucrat pentru Lufthansa si Germanwings peste zece ani si avea o experienta de peste 6.000 de ore la mansa avioanelor de tip Airbus A320. Pilotul lucra pentru Germanwings din mai 2014, dupa ce fusese pilot pentru companiile Lufthansa si Condor.
Copilotul avionului Germanwings prabusit marti in sudul Frantei a refuzat sa dechida usa pilotului si a actionat butonul de coborare a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intentie de a distruge acest avion, a declarat joi procurorul din Marsilia, citat de La Depeche in editia online. Mediafax.ro

andreas lubitz lubitz
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006204 (s)