News Flash:

Cine ar urma sa faca parte din Guvernul PSD, daca motiunea de cenzura trece. Posibil premier: Florin Georgescu

20 Iunie 2017
910 Vizualizari | 0 Comentarii
Florin Georgescu
Liviu Dragnea isi pregateste noul Executiv. Potrivit unor surse politice, liderul PSD a facut deja o lista cu cei care vor face parte din noul Executiv. Florin Georgescu este propunerea pentru premier, in timp ce Teodorovici ar putea ajunge la Finante, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.
Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea s-a intalnit inca de luni seara cu mai multi membri din partid pentru a face lista cu numele viitorilor membri ai guvernului. Strategia lui Dragnea este sa ceara sprijinul Comitetului Executiv National pentru fiecare ministru in parte.
Sursele citate spun ca liderul PSD ar vrea sa mearga pe mana prim vice-guvernatorului BNR, Florin Georgescu, pentru functia de premier.
Printre cei care vor face parte din Exectuiv in cazul in care motiunea trece, se afla si ministri din Guvernarea Grindeanu: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguta Vasilescu, Mihai Tudose si Rovana Plumb isi vor pastra portofoliile, anunta surse politice.
Tudorel Toader va ramane la Ministerul Justitiei, in timp ce ALDE ar urma sa-si pastreze portofoliile actuale.
La Finante, postul ar urma sa fie ocupat de un nume care a mai detinut functia, Eugen Teodorovici. Acesta, apropiat al lui Victor Ponta, a declarat luni in Parlament, ca „Nu se amesteca aceste lucruri. Politica nu se face pe baza de prietenie. Politica se face pe baza unor principii foarte clare si care sa aiba in principal in centrul lor interesul national, interesul romanilor. Cred ca o tara trebuie sa aiba un Guvern care sa fie validat de catre o majoritate parlamentara” .
Diplomatul de cariera, ambasadorul Sorin Ducaru (care acum ocupa pozitia de Secretar General Adjunct pentru Provocari de Securitate din cadrul NATO) ar urma sa il inlocuiasca pe Gabriel Les la Aparare.
Sorin Moisa si Simona Miculescu sunt alte nume vehiculate de apropiatii lui Liviu Dragnea pentru noul Executiv.

liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005497 (s)