News Flash:

Cinci persoane surprinse de avalansa din Retezat, la spitale din judetul Hunedoara. Trupurile neinsufletite ale copiilor nu au fost inca recuperate

23 Aprilie 2017
928 Vizualizari | 0 Comentarii
avalansa retezat
Cinci persoane surprinse de avalansa din Muntii Retezat, printre care si tatii celor doi copii care au murit, au fost transportate, in noaptea de sambata spre duminica, la spitalele din judetul Hunedoara pentru investigatii. Politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa in acest caz.
Cinci persoane surprinse de avalansa, printre care si tatal Getei Popescu Dor si al lui Erik Gulacsi, copiii care si-au pierdut viata in Muntii Retezat, dar si sora in varsta de 15 ani a baiatului, au fost transportate, in noaptea de sambata spre duminica, la spitale din judetul Hunedoara.
”Doua persoane au fost transportate la spitalul din Hateg si alte trei la cel din Hunedoara. Persoanele prezentau contuzii si traumatisme la nivelul toracelui, dar si la nivelul membrelor atat superioare, cat si inferioare, fara le a fi pusa viata in pericol”, a declarat, pentru MEDIAFAX, duminica dimineata, purtatorul de cuvant al Serviciului Judetean de Ambulanta Hunedoara, doctorul Calin Dumitrescu.
Tatal baiatului care a murit, dar si sora lui in varsta de 15 ani au ajuns la spitalul din Hateg, iar tatal Getei Popescu este la spitalul din Hunedoara. Acesta prezenta cele mai accentuate lovituri, atat la nivelul toracelui, cat si la nivelul membrelor inferioare si a ramas internat la unitatea medicala.
Un barbat aflat intr-un grup de 51 de turisti care se aflau la un stagiu de pregatire in Masivul Retezat a anuntat, sambata, prin 112, ca un grup de cinci persoane au fost surprinse de o avalansa produsa intre Saua Bucura si Varful Peleaga.
Echipele de prim-ajutor, formate din jandarmi montani si salvamontisti, au descoeprit la fata locului ca grupul era format din sapte persoane, doua dintre acestea fiind chiar cei doi copii, campioni la alpinism, care nu au mai putut fi salvati.
Duminica dimineata, reprezentantii Salvamont Hunedoara au plecat sa recupereze trupurile neinsufletite ale celor doi copii.
Pe de alta parte, Laura Bradu, reprezentant al IPJ Hunedoara, a declarat ca a fost deschis dosar penal pentru ucidere ”in rem”.
"Dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Hateg, dar este posibil sa fie transferat, in functie de complexitatea cazului, la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara", a spus Bradu.
Trupurile neinsufletite ale celor doi copii morti in avalansa, recuperate dupa asigurarea zonei
 Trupurile neinsufletite ale celor doi copii morti in avalansa din Muntii Retezat vor fi recuperate abia dupa asigurarea zonei, spun jandarmii hunedoreni, potrivit carora riscul producerii altor avalanse este mare. Locul este vulnerabil si periculos, declara Iulian Patru, reprezentant al jandarmilor.
Cinci jandarmi montani si 19 salvamontisti au pornit, duminica dimineata, spre zona Peleaga – Bucura din Masivul Retezat, pentru a recupera trupurile neinsufletite ale celor doi copii morti in avalansa. Actiunea echipelor de salvare se desfasoara in conditii dificile si va dura mai multe ore.
Salvatorii montani efectueaza operatiuni de asigurare a locului, in conditiile in care vremea favorizeaza producerea altor avalanse.
”Inainte de orice sunt efectuate toate procedurile de asigurare a zonei. Locul este unul vulnerabil, periculos, vremea este neprielnica si pentru ca in acel loc a avut loc o avalansa exista un risc ridicat de se mai porni si alte avalanse. Abia apoi vor incepe efectiv operatiunile de recuperare a trupurilor celor doi copii", a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara, Iulian Patru.
Trupurile neinsufletite ale celor doi copii se afla in zona numita ”Caldarea Berbecillor” din Masivul Retezat
”Actiunea se desfasoara in conditii extrem de dificile, pe parcursul mai multor ore, din cauza traseului montan accidentat, traseul fiind acoperit cu zapada afanata”, a adaugat Iulian Patru.
Doi copii, campioni la alpinism, au murit, sambata, surprinsi de o avalansa in Muntii Retezat. De asemenea, cinci persoane surprinse de avalansa, printre care si tatii celor doi copii, au fost transportate, in noaptea de sambata spre duminica, la spitalele din judetul Hunedoara pentru investigatii.
Politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa in acest caz. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006474 (s)