News Flash:

Cinci lucruri care se intampla atunci cand dormim pe care oamenii de stiinta nu si le pot explica

30 Iunie 2018
921 Vizualizari | 0 Comentarii
somn 1

Noaptea ne place sa dormim in liniste si sa ne incarcam cu energie. Nu toate serile decurg, insa, cum ne-am dori. Motivul? De la cosmarurile care ne perturba visul, pana la senzatiile pe care le resimtim fizic dupa ce ne trezim. Bright Side a alcatuit o lista cu cele mai intalnite episoade de acest gen, care continua sa fie un mister si pentru oamenii de stiinta.

1. Paralizia in timpul somnului

Cum se simte: Persoana care se trezeste in timpul noptii are senzatia ca nu se poate misca. La aceasta stare se adauga si halucinatiile si sentimentul ca cineva este in camera. in antichitate, se spunea ca acest lucru se intampla atunci cand spiritele rele ne viziteaza in timp ce dormim.

Ce se intampla: in mod normal, cand adormim, intram intr-o stare de paralizie astfel ca ramanem intr-o pozitie oarecum statica. Senzatia de paralizie o resimtim atunci cand muschii nu ies din amorteala somnului odata ce creierul iti da trezirea. Aproximativ 7% din populatie s-a confruntat cel putin o data in viata cu asa ceva.

2. Halucinatiile

Cum se simte: Cand o persoana este pe punctul de a adormi, dar este inca constienta si are impresia ca vede imagini neclare in fata ochilor, asociate, de cele mai multe ori, cu creaturi infricosatoare.

Ce se intampla: Copiii sunt vizati, in special, de aceste episoade care ar putea reprezenta si motivul pentru care nu vor sa doarma. Astfel de halucinatii se pot datora stresului sau imaginatiei bogate, dar pot aparea si dupa o betie.

3. Vorbitul in somn

Cum se simte: De cele mai multe ori, persoanele care vorbesc in timp ce dorm nu sunt constiente de acest lucru. Din punct de vedere psihologic, astfel de episoade nu tradeaza o problema existenta la nivelul activitatii cerebrale.

Ce se intampla: Barbatii si copiii se confrunta cel mai des cu astfel de episoade, iar motivul principal il reprezinta stresul si refuzul de a se acomoda cu o situatie din realitate.

4. Visul in cascada

Cum se simte: Persoana viseaza, se trezeste, dar lucruri ciudate continua sa se intample. Se pare ca doar visase ca se trezise. 

Ce se intampla: Cei care practica ezoterismul cred ca daca ai un astfel de vis, in cascada, inseamna ca esti predispus la practici spirituale.

5. Visurile repetitive

Cum se simte: Cel mai probabil cei mai multi dintre noi au visuri ciudate care revin in peisaj, cu acelasi scenariu la baza.

Ce se intampla: Psihologii cred ca creierul nostru face uz de aceste vise pentru a atrage atentia asupra lucrurilor pe care nu le observam in viata de zi cu zi. Acestea vor continua sa revina pana cand nu le rezolvam. 

sursa: gandul.info

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006645 (s)