News Flash:

Chiar si o curmala pe zi face minuni

22 August 2017
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
curmale
Curmalele sunt pline de vitaminefibre si minerale, ele continand uleiuri, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, zinc, cupru si magneziu. Ele contin si vitamine precum tiamina, riboflavina, niacina, folati, vitamina A si vitamina K.

Precizez nu cu la fel de multa placere si faptul ca curmalele te ajuta si sa cresti sanatos in greutate sau, ca sa ne exprimam si negativ, curmalele te ingrasa din cauza caloriilor foarte multe pe care le contin - ca mai toate fructele uscate de altfel.

1. Te scapa de constipatie

curmaleCurmalele sunt considerate laxative naturale, iar pentru obtinerea acestui beneficiu este indicat sa le lasi la inmuiat pe parcursul noptii. Consuma apoi aceste curmale inmuiate sub forma de sirop pentru rezultate optime in combaterea constipatiei.

Ele conzin si niveluri ridicate de fibre solubile, care sunt esentiale pentru sustinerea digestiei sanatoase si sanatatea tractului intestinal.
2. Sanatatea oaselor

Cantitatile semnificative de minerale gasite in curmale fac ca acestea sa fie un superaliment pentru intarirea oaselor si lupta impotriva unei afectiuni atat de dureroase precum osteoporoza.

Curmalele contin seleniu, mangan, cupru si magneziu, toate fiind elemente care sustin dezvoltarea osoasa si forta, in special odata cu avansarea in varsta si cu deteriorarea naturala a oaselor.

3. Dezechilibre intestinale

Nicotina pe care curmalele o contin se spune ca ar fi benefica in tratarea multor dezechilibre intestinale. Curmalele stopeaza dezvoltarea organismelor patologice si stimuleaza dezvoltarea bacteriilor sanatoase din intestine

Ele stimuleaza digestia, iar prin asta mai primesti si beneficiul in plus de a creste puterea de absorbtie a nutrientilor din restul alimentelor pe care le consumi.

4. Combat anemia

Continutul ridicat de fier al curmalelor le face sa fie grozave ca supliment alimentar pentru persoanele care sufera de anemie, crescandu-le nivelul de energie si forta si scazandu-le gradul de oboseala si moleseala.

5. Sanatatea sistemului nervos

Vitaminele prezente in curmale sustin buna functionare a sistemului nervos, potasiul fiind elementul de baza in aceasta ecuatie, el oferind imbunatatiri in privinta vigilentei si vitezei activitatii cerebrale.
6. Sanatatea inimii

Dupa ce ai tinut la inmuiat curmalele, le-ai strivit dimineata si le-ai consumat, se pare ca au efecte pozitive curmale 3asupra inimilor slabe. Din nou potasiul este cel care conduce la reducerea riscului unui infarct si a altor boli de inima.

Curmalele mai sunt eficiente si in scaderea nivelurilor de colesterol din organism, cel care contribuie major la atacurile de cord, bolile de inima si infarct. Consuma curmale de doua ori pe saptamana pentru o inima sanatoasa.

7. Libido crescut

Studiile au aratat ca aceste fructe uscate pot imbunatati energia sexuala daca vei consuma o mictura de curmale lasate la inmuiat peste noapte in lapte de capra, pudra de cardamon si miere. Aceasta mixtura devine in tonic sexual foarte bun care imbunatateste rezistenta si reduce sterilitatea cauzata de anumite dezechilibre sexuale.

Curmalele contin estradiol si flavonoide care sporesc productia de sperma si motilitatea, promovand si dezvoltarea testiculelor si a greutatii. Deci libido crescut si efect afrodisiac intr-o mana de curmale!

8. Reduc hipertensiunea arteriala

Curmalele contin cantitati mici de sodiu, dar sunt bogate in calciu. 5-6 curmale contin aproximativ 80 mg de magneziu, un mineral esential care contribuie la circulatia sangelui. O cercetare a aratat ca 370 mg de magneziu pe zi poate reduce tensiunea arteriala.

curmalele vitamine fibre minerale uleiuri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006206 (s)