News Flash:

Cheta publica pentru salvarea sportului timisorean. Iata noua gaselnita a primarului Robu

20 Octombrie 2015
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu1
Autoritatile le cer timisorenilor sa salveze de la dezastru cluburile de sport ale orasului. S-a taiat finantarea de la bugetul local, momentan echipele Timisoarei nu mai pot primi bani de la primarie dupa ce Curtea de Conturi a constatat ca ar fi beneficiat de fonduri ilegal in trecut – vor primi poate pe un nou sistem, pe baza de proiecte -, asa ca primarul Nicolae Robu face apel la mediul privat si la cetateni sa sustina sportul acum.
Autoritatile locale vorbesc despre rolul pe care l-a jucat sportul, de-a lungul timpului, in cresterea prestigiului orasului si despre performantele obtinute de cluburile la care este asociat consiliul local in perioada recenta.
„Cand am candidat de primar, am promis sprijin pentru sport. Pentru toate sporturile, dar, in mod special, pentru fotbal, pentru Poli (…) Au fost alocati, din bugetul local, pentru sport, in acesti ani de cand sunt eu primar, mai multi bani ca oricand. Iar performantele nu au intarziat sa apara! S-au castigat: Campionatul Romaniei la Rugby, Cupa Romaniei la Rugby, Cupa Regelui la Rugby, Cupa Romaniei la Baschet, iar la fotbal noua Poli a obtinut doua victorii de rasunet, dintre cele atat de ravnite in toata istoria noastra: una cu Dinamo (2-0), in 2012, si o alta cu Steaua (1-0), in 2015!”, aminteste primarul Timisoarei, Nicolae Robu.
Care este situatia actuala? Finantarea cluburilor la care este asociat consiliul local – ACS Poli, Saracens RCM UVT, BCT si CH Politehnica a fost blocata in urma controalelor facute de Curtea de
Conturi, care a constatat ca aceste structuri ar fi beneficiat ilegal de cotizatii de la bugetul local. Primaria a contestat decizia, oficialii institutiei sustin ca totul este legal, dar nu se mai dau bani.
„Eu am speranta ca forul national al Curtii de Conturi va admite contestatia noastra si va anula decizia Camerei de Conturi Timis, iar daca nu se va intampla asta – ca ne vor face dreptate instantele de judecata. Mai ales ca forma noastra de organizare are dintru inceput girul Judecatoriei! Dar, pana atunci, echipele mor daca nu le sprijinim”, a explicat Robu, care a vorbit inclusiv despre contractarea unui credit de la banca pentru salvarea ACS Poli, girand cu drepturile de televizare care urmeaza sa vina anul viitor, scrie tion.ro.
Consiliul local a adoptat recent o noua hotarare in incercarea de a finanta in continuare cluburile sportive, dar pe Legea 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice.
Ar urma sa se aloce bani in baza unei competitii la care se poate inscrie oricine, pentru proiecte de activitate sportiva, dar nu se vor putea face plati retroactiv, cluburile nu pot avea datorii, nu pot fi acoperite cheltuielile cu salariile, noua hotarare nu rezolva toate problemele si trebuie parcurse niste proceduri care dureaza.
Drept urmare, primarul face apel la mediul privat si la timisoreni in general sa intervina.

autoritatile l nicolae robu autoritatile locale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004862 (s)